Memur Emeklisi Ocak 2022’de Ne Kadar Zam Alacak?

Şu ana kadar gerçekleşen enflasyon rakamllarına göre, memur emeklilerinin Ocak 2022’de alacağı kesinleşmiş enflasyon farkı zammı, %7.47 ‘ye ulaşmış durumda. Bu orana, çıkacak Aralık ayı enflasyon rakamı ile %5 toplu sözleşme zammının eklenmesiyle, memur emeklisinin 2022’nin ilk yarı yılında alacağı toplam zam oranı kesinleşmiş olacak.

Memur emeklilerinin Ocak 2022’de ne kadar zam alacağının tam olarak belirlenebilmesi için, 2021 yılının 2.yarı yılı enflasyon oranının bilinmesine ihtiyaç vardır. Bunun için Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması beklenmektedir.

Şimdiye kadar gerçekleşen 5 aylık enflasyon rakamlarına göre memur emeklisinin 2022’nin ilk yarısı için alacağı enflasyon farkının %7,47’lik kısmı kesinleşti.

Nihai rakamın belirlenmesi için bu orana önümüzdeki günlerde açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranının eklemesi gerekecek.

Memur Emeklisi Ocak 2022’de Toplamda Ne Kadar Zam Alacak?

Memur emeklisinin Ocak 2022’de alacağı zam oranı, toplu sözleşme ile belirlenen %5’in üzerine, enflasyon farkının eklenmesiyle bulunacak.

Enflasyon Farkı Ne Zaman Kesinleşecek?

Şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamlarına göre, memur emeklisi, %7,47 enflasyon farkını hak etmiş durumda.

Oluşan bu enflasyon farkına, açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamının eklemesiyle memur emeklisinin 2022 yılının ilk yarısı için alacağı toplam enflasyon farkı da kesinleşmiş olacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarının 2022 yılının Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Projeksiyon ile zam oranı:

Aralık ayı enflasyon rakamının %3 olarak gerçekleşeceğini kabul edersek, memur emeklisinin 2022 yılının Ocak ayında alacağı zam oranı %15,47 olacaktır. (%5 +%10,47=%15,47)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir