Reyonnet Yetkilisi:”KDV Artışlarının Uygulama Tarihi Sorunlara Neden Olabilir”

Online perakende sektöründe faaliyet gösteren Reyonnet.com yetkilisi Hasan YATĞIN, bu gece bir kararname ile arttırılan KDV oranlarının 3 gün sonra yürürlüğe girecek olmasının bazı sorunlara neden olabileceğini belirtti.

Reyonnet yetkilisi, KDV artış oranlarının binlerce perakendeciyi etkilediğini, sektörde faaliyet gösteren firmaların KDV artış uygulamasını 3 gün içinde tam manasıyla uygulamasının mümkün olmayabileceğini; bu nedenle KDV oranlarındaki artışın yürürlük tarihinin 3 aydan az olmamak üzere ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Reyonnet yetkilisi yeni KDV oranlarının uygulanabilmesi için pos cihazlarında ve işletme içi programlarda ayarlama yapılması gerektiğini; bu ayarlamaların 3 gün içinde yapılmasının programcılarda ve yetkili pos cihazı servislerinde yoğunluğa neden olabileceğini; bunun bir çok mağduriyetlere neden olabileceğini beyan etti.

Reyonnet yetkilisi Yatğın, “Mağduriyetleri önlemek için KDV oranlarındaki artışın yürürlük(uygulama) tarihinin en az 3 ay sonraya ertelenmesi elzemdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir