Asgari Ücrete Yüzde ellinin Üzerinde Zam:4.250 TL

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret, 4.250 TL olarak belirlendi. Bu rakama ulaşmak için asgari ücretteki damga ve gelir vergisi yükü kaldırıldı. Artış %50’nin üzerinden gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki 4. ve son toplantı sona erdi. Toplantının sonunda yeni asgari ücretin 4.250 TL olduğunu açıkladı.

Asgari ücret açıklamasını bi zatihi kensisi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50’nin üzerindedir.Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmişte dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir. Sizin geçmişinizde siz TL’nin olduğu bir ülkede siz bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları. Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız.”

dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLER KALDIRILDI

Erdoğan konuya dair aşağıdaki açıklamaları yaptı:

“İşveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Yıllardır asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışması yaşandı. Yeni asgari ücretle bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL’lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük.”

İŞÇİ TEMSİLCİLERİ MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİ:

Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücret 2022 zammı için,

“Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır.”

ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir