Alexa web rank hakkında

Web sitelerinin lokal ve global alanda sıralamasını ölçen ve bu sıralamayı online sorgulama imkanı sunan Amerikan merkezli kuruluştur.

Alexa web rank sitenize kaç kişinin girdiği hakkında bilgi vermez.(Bunun için Google Anslytics’i kullanabilirsiniz)

Sitenizin dünyada ve ülkenizde yayında olan tüm web siteleri arasında kaçıncı sırada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bunu yaparken, Alexa web rank size, sitenize girenlerin hemen sitenizi terk etme oranı(bounce rate), ziyaretçilerinizin hangi ülkelerden geldiği, sitenizde günlük ortalama kaç sayfa ziyaret ettiği, ortalama kaç dakika sitede oyalandıkları, siteniz trafiğinin yüzde kaçlık oranının arama motorlarından geldiği, ziyaretçilerinizin web sitenizden önce hangi siteleri ziaret ettiği, web sitenize hangi anahtar kelimelerle ulaştıkları, diğer web sayfalarının siteniz linklerini kullanma sayıları ve web sitenize benzer sayfalar hakkında size rapor sunar.

Daha detaylı bilgi için ücretli abonelik ister. Önceden ülke ve dünya sıralamasında ilk beşyüze kadar bilgi verirken bugünlerde ilk elli ile yetiniyorlar. Yakında onu da kardırmasalar bari.

Özet olarak, hipodrumda yarışan atlar misali web siteleri yarışır, Alexa web rank kimin yarışı kazandığı ve herkesin sıralaması hakkında hakemlik yapar..

Bu hakem, dünya çapında şu ana kadar en güvenilir olanıdır..

Alexa web rank’tan site ölçmek için tıklayın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir