Basit Usule Tabi Mükellefler İçin kazanç istisnası nasıl uygulanacak?

Geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan oluşan mükellefler,  Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini takip eden yılın Şubat ayının 25.günü akşamına kadar vereceklerdir. Beyannameler üzerinden hesaplanacak gelir vergisinin birinci taksiti, Şubat sonuna kadar, ikinci taksiti ise 1-30 Haziran tarihleri arasında ödenecektir.

Kazançtan indirim nasıl uygulanacak?

Basit usuldeki mükellefler, isterlerse  her yıl yeniden belirlenen miktarda gelirlerini(2017 yılı için 9000’ye kadar) kazançlarından indirim konusu yapabileceklerdir.

Bunun için yapmaları gereken, yeniden dizayn edilen BUTK için gelir vergisi beyannamesini, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden indirmek ve indirimler bölümündeki GV 89/15 Maddeye göre indirim bölümüne  o yıl için geçerli olan tutarı (güncel tutar için tıklayınız) indirim olarak yazmaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, gelirin her yıl yeniden belirlenen tutardan az olması durumunda, mükellefler, gelirleri kadar indirim yapabileceklerdir. GV 89/15 Maddeye göre yazılan indirim kalemiyle mükellefler zarar beyan etmeyeceklerdir.

Böylelikle, mükellefler,  bu kalemdeki indirim yoluyla diğer yıllara zarar devredemeyeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir