Sözleşmeli subay ve astsubaylara muvazzaf subay ve astsubay olma imkanı getirildi.

681 sayılı KHK ile, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun”da bazı değişiklikler de yapıldı.

Yapılan değişiklikler arasında, hizmet süresi 12 yıldan fazla olan sözleşmeli subay ve astsubaylara muvazzaf subay ve astsubay olma imkanı getirildi. Sözleşmeli Subay ve Astsubay düzenlemesinde yapılan değişiklikler şöyle:

**Terörle mücadele sırasında veya bu görevlerden dolayı alıkonulma ya da kaybolma hâli ve sıkıyönetim, seferberlik, savaş veya silahlı çatışmayı gerektirecek hal ile savaş hallerinde, ilgililerin taleplerine bakılmaksızın sözleşme sürelerinin uzatılmasında aranan Genel Kurmay Başkanı onayı, ilgisine göre Milli Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı onayı şeklinde yerine getirilecek.

**Sözleşmeli subaylıktan muvazzaf subaylığa geçenlerin, subay nasbedildikleri tarihten itibaren 10 yıl hizmet etmedikçe istifa edemeyecek olması şartı 15 yıla çıkarıldı. (benzer bir düzenleme sözleşmeli olmayan subay ve astsubaylar için de getirildi ve 15 yıl görev yapmayan subay ve astsubaylar istifa edemeyecek)

**Sözleşmeli astsubay istihdam edileceklere ilişkin bölüm ve branşların Genelkurmay Başkanlığınca tespit edilmesi uygulaması kaldırıldı.

**Sözleşmeli subaylıktan muvazzaf astsubaylığa geçenlerin istifa edebilmesi için en az 10 yıl astsubaylık hizmetinin bulunması şartı 15 yıla çıkarıldı.

**Çeşitli sebeplerle görevden ayrılan sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubayların, kendilerinin ve aile fertlerini sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması kapsamında, askeri hastanelerin bulunduğu yerlerde de kamu sağlık kuruluşlarından yararlanılabilecek.

**6 Ocak 2017 tarihi itibariyle 12 hizmet yılını tamamlamış olan sözleşmeli subay ve astsubaylar, diğer şartları taşımaları kaydıyla, yapılacak ilk muvazzaf subay veya astsubaylığa geçiş sınavına girebilecek. Bu düzenleme öncesinde, 12 hizmet yılını tamamlamış sözleşmeli subay ve astsubaylar muvazzaf olamıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir