Memura servis uygulamasında merkez taşra ayrımı

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Memurlar 12 yıl önce, IMF’nin kemer sıkma dayatmaları ile  kaldırılan servis hizmeti uygulamasına tekrar kavuştu. Kavuştu kavuşmasına da uygulama baştan sorunlu başlayacak gibi görünüyor. Çünkü servis uygulamasından bakanlıkların sadece merkez teşkilatlarından görevli personel yararlanacak.

Daha Türkçesiyle Ankara’da çalışan memurlar servis uygulamasında faydalanırken, bakanlık merkez teşkilatı bulunmayan diğer büyük şehirlerde çalışan kamu personeli maalesef servis uygulamasından yararlanamıyor.

Ya küçük şehirlerde çalışan kamu görevlileri?

Onlar da servis uygulamasından yararlanamayacak. Bu da baştan adaletsiz bir uygulama gibi görünüyor.

Mesela Maliye Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB)nda çalışan personel servis uygulamasından yararlanabilirken, GİB’in taşra teşklatı olan vergi dairesi çalışanları uygulamadan yararlanamayacak. Yine aynı şekilde Milli eğitim Bakanlığında çalışan personel, servis uygulamasından yararlanırken, milli eğitim müdürlükleri ile okullarda çalışan öğretmen ve memurlar servis uygulamasında yararlanamayacak.

Hükümetle yetkili sendika arasında imzalanan toplu sözleşmede, “Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanması konusunda çalışma yapılacağı konusunda anlaşmaya varılmış, yapılan çalışmalar 2 Ocak 2014 itibariyle tamamlanmıştı.

Başka hangi kurumlar servis uygulamasından yararlanacak?

Yapılan toplu sözleşmeye göre, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti sağlanacak.

Yiine aynı şekilde, enerji hizmetleri kolunda normal mesai saatleri dışında vardiyalı çalışan personele servis hizmeti sağlanacak,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir