Birden Çok İşverenden Ücret Alan Kamu ve Özel Sektör Çalışanları Beyanname Vermeyecek mi?

Yapılan tebliğ değişikliği ile, birden fazla işverenden ücret alan kamu ve özel sektör çalışanlarının ücretlerinin vergilendirilmesinde yeni düzenlemeye gidildi.

Buna göre,

  • Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri tek işveren sayılarak, ücret gelirleri kümülatif matrah dikkate alınarak tevkif suretiyle vergilendirilecek. Kamu görevlileri ayrıca beyanname vermeyecek.
  • Özel sektör çalışanlarının aynı takvim yılı içinde işveren değişikliği yapması durumunda, talep etmesi ve işverenin de kabul etmesi halinde, yeni işverenin eski işverendeki gelir vergisi matrahını dikkate alarak kümülatif matrah üzerinden tevkifat yapılabilmesine imkan tanındı.

Yeni düzenleme ile, özel sektörde hizmet erbabına ve işverenlere kolaylık sağlandı ve hizmet erbabının, yıllık beyanname vermesi durumunda da kümülatif matrah dikkate alınarak hesaplanan vergiyi mahsup edecek olması nedeniyle fark vergi ödememesi imkanı tanındı.​​​​​​​

Öte yandan, genel bütçe kapsamında bulunan kamu idarelerinde çalışanların, yıl içinde bu kapsamdaki diğer kurum ve kuruluşlardan da ücret alması veya bu kapsamdaki diğer bir kurum ve kuruluşa nakil olması durumunda, elde ettikleri ücretler tek işverenden alınan ücret olarak değerlendirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir