MTV ve Trafik Para Cezası İnternetten Nasıl Ödenir?

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden oluşturduğu DİJİTAL ÖDEME NOKTASI ile MTV ve Trafik Para Cezalarını internetten ödeme imkanı getirdi.

MTV ve Trafik Para Cezası ödemenizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak açılacak sayfada ilgili ödeme menüsünü seçerek yapabilirsiniz.

MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme İşlemine İlişkin Açıklamalar:

Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız.

Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Plakaya ait yürürlükteki yapılandırma kanunları kapsamındaki taksit ödemelerinizi tecil dosya numarası ile “Hızlı ödeme/Ödeme Planı No ile Yapılandırma Ödemeleri” alanından 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamındaki tecil taksit ödemelerinizi ise “Hızlı Ödeme/Belge Numarası ile Ödeme” kısmından veya İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak (şifreniz yok ise Kayıt Ol ekranından anında şifre alabilir ya da e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz) “Ödeme ve Borç İşlemleri/Borç Ödeme ve Detay” sayfası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Ödeme sayfasına ulaşınca T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz.

Plakanızı bitişik girmelisiniz.(Örneğin: 06JJJ06 gibi.)Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır.(Örneğin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir