Nüfus çalışanlarına fazla mesai kararı çıktı

Daha önceden yaptığımız haberimizde, nüfus çalışanlarına 2017 yılında fazla mesai ödeneceğini duyurmuştuk. Bakanlar Kurulu;  Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesini kararlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında çalışan Devlet memurlarına 2017 yılı içinde 6 ay süreyle fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararına göre;

**Mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek.

**Fazla çalışma ücreti ödenecek süre her bir personel için, ayda 50 saati ve 2017 yılı içinde toplam 6 ayı geçemeyecek.

**Fazla çalışma karşılığında saat ücreti olarak 9,15 TL ödenecek.

**Bu ödeme, 1/2/2017 – 31/12/2017 tarihleri arasındaki fazla çalışmalar için yapılacak.

**Fazla çalışma yapan personeli ve fazla çalışma yapılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenecek ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanacak.

Söz konusu Karar

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2017/9846

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 23/1/2017 tarihli ve 864 sayılı yazısı üzerine, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

6/2/2017 TARİHLİ VE 9846 SAYILI KARARNAMENİN EKİ- KARAR

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Karar; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu Karar, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ödemenin usul ve esasları

MADDE 3- (1) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenir.

(2)  Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenir.

(3) Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati ve toplamda altı ayı geçemez.

(4) Fazla çalışmanın her bir saati için 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (1,83.-TL) beş katı esas alınır.

(5) Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenir ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.

(6) Bu Karar hükümleri, 1/2/2017 – 31/12/2017 tarihleri arasında olmak kaydıyla İçişleri Bakanlığınca belirlenecek en fazla altı aylık süre için uygulanır.

Yürürlük

MADDE 4- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir