Polisliğe girişte mülakat sınavının puan ağırlığı artırıldı

“Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği”, “Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği” ve “Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği”nde yapılan değişikliklerle, polislik mesleğine girişte uygulanan mülakat sınavlarının puan ağırlığı artırıldı.

Değişikliklere ilişkin Yönetmelikler bugün (31 Mart 2017) yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişikliklere göre;

**Polis Amirleri Eğitimi Merkezine girişte yapılan sınavlarda adayların giriş puanının hesaplama şekli değişti.

-Emniyet mensubu olan adayların giriş puanı; yazılı sınav puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamından oluşacak. Daha önce bu ağırlık sırasıyla; %30,%30 ve %40 şeklindeydi.

-Emniyet mensubu olmayan adaylar için; KPSS puanının % 25’i, % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamından oluşacak. Daha önce bu ağırlık sırasıyla; %30,%30 ve %40 şeklindeydi.

**Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine öğrenci alımında yapılan sınavlarda adayların giriş puanının hesaplama şekli değişti.

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; KPSS puanının % 25’i, % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamından oluşacak. Daha önce bu ağırlık sırasıyla; %30,%30 ve %40 şeklindeydi.

**Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına öğrenci alımında yapılan sınavlarda adayların giriş puanının hesaplama şekli değişti.

“(1) Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile  o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavında alınması gereken puan türünden ya da türlerinden adayın almış olduğu en yüksek puanın % 25’inin toplamından oluşacak. Daha önce bu ağırlık sırasıyla; %30,%40 ve %30 şeklindeydi.

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ GİRİŞ VE EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 16/7/2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Emniyet mensubu olan adaylar için, yazılı sınav puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; yazılı sınavdan alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

b) Emniyet mensubu olmayan adaylar için; KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 17/5/2008 tarihli ve 26879 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır. Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, bayan ve Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden duyurulur. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla YGS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir