Aile hekimleri ile aile sağlığı merkezi elemanlarının nöbet görevine düzenleme

TBMM Başkanlığına Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla gönderilen “Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının nöbet görevinde de değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Düzenleme ile Aile Hekimliği Kanununda yer alan ve 2014 yılında getirilen aile hekimlerinin ayda asgari sekiz saat nöbet görevi zorunluluğunun kaldırılması öngörülüyor.

Bu amaçla torba kanunda yer verilen hüküm şöyle:

24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesinin beşinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına ihtiyaç hâlinde, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında nöbet görevi verilir.”

Aile Hekimliği Kanunundaki mevcut düzenleme ise şöyle:

“Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç hâlinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir