Muhtar ve korucu maaşları artıyor

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Varlık barışı ve alkol ile ilgili iki torba yasayı arka arkaya Meclis’ten geçiren Hükümet, tatilden önce çıkartılması için üçüncü bir torba düzenleme hazırlığına başladı.

Teklif olarak Meclis gündemine gelmesi planlanan düzenlemede, çözüm sürecinde statüleri ve varlıkları tartışılan korucular ile muhtarların maaşlarının artırılmasına yönelik maddeler bulunuyor.
MUHTARA ASGARİ ÜCRET
Hükümet, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine taşımak için yeni bir torba yasa teklifi hazırlığı başlattı. Teklifte muhtarların 420 lira olan maaşlarının asgari ücret düzeyine çekilmesi planlanıyor. Bu da brüt 978, net 773 lira anlamına geliyor. Muhtarların 420 liralık maaşlarının 340 lirası Bağ-Kur için kesiliyor. Türkiye genelinde 34 bini köy, 19 bin mahalle olmak üzere yaklaşık olarak 53 bin muhtar görev yapıyor.
KORUCUYA ÖZLÜK HAK
Torba pakette yaklaşık 43 bin korucunun özlük haklarıyla ilgili düzenleme var. Korucuların 400 lira civarında olan emeklilik maaşları arttırılacak. Yeni rakam henüz belli değil. Ayrıca ölüm yardımı da gündeme alındı. Ancak pakette şimdilik bir süredir tartışılan koruculuların statülerinin değiştirilmesi ya da kaldırılması gibi maddeler yer almıyor.

kaynak:Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir