Sağlıkta üniversiteli olmayan kalmayacak

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Sağlık Bakanlığı, hizmet sunumunda görev yapan personelin eğitim düzeyinin en az lisans seviyesine yükselmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde iki üniversite ile protokol imzaladı.
Bu amaçla Atatürk ve 19 Mayıs Üniversiteleri ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol imzalandı.
Bu uygulama, daha önce hemşirelik ve ebelik için gerçekleştirilmişti. Bu uygulamaya başvuran sağlıkçılar, lisanslarını tamamlamıştı. Lisans tamamlama sürecinde Bakanlık bu kişilere hem staj hem de izin konusunda imkan sağlamıştı. Yeni süreçte, hemşire ve ebelerin dışında da labaratuvar teknisyeninden tüm sağlık mensuplarının lisans tamamlamasına fırsat  verilmiş olacak.Bunun için üniversitelerle uzaktan eğitim ve açık eğitim olmak üzere iki modül üzerinde görüşmeler sürdürülüyor. Üniversiteler, bunun alt yapısını oluşturmaya başladılar. Lisans için gerekli hazırlıklarını tamamlayan üniversitelerde bu yıl eğitim alma imkanı olabilecek.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın protokol yapmak isteyen tüm üniversitelerle işbirliğine hazır olduğu açıklandı.

Program kapsamında üniversiteye devam etmenin avantajı

Lisanslarını tamamlamak isteyen sağlık personeline, okula devam, sınav gibi durumlar için mesai saatlerinde esnek davranılıyor. Lisans programını bitiren personele, ilgili branşlarına uygun staj imkanı sağlanıyor.

Lisans düzeyinin altında eğitime sahip 150 bin sağlık çalışanı mevcut

Sağlık Bakanlığı ile bu konuda protokol imzalamak isteyen üniversitelerin  ilgili bölümleri açması gerekiyor. Bu uygulamanın tek seferlik bir imkan olmayacağı, sürekliliğinin sağlanacağı  belirtildi.

Alınan bilgiye göre şu anda lisans tamamlayacak yaklaşık 150 bin civrında sağlık çalışanı mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir