Diyanet, sözleşmeli(4/B’li) personel alırken de sözlü sınav yapacak

ÇALIŞANLAR.NET-Diyanet İşleri Başkanlığı memur alırken sözlü sınav uyguluyordu. Bugün yapılan değişikliğe göre, sözleşmeli personel alınırken de sözlü sınav uygulanacak.

Diyanet, 2010 yılında yaptığı değişiklikle, 633 sayılı Teşkilat Kanununa şu hükmü eklemişti.

“Başkanlığın Din Hizmetleri Sınıfına ait kadrolarına Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırasına göre ilk defa açıktan atanacak personel, alım yapılacak her bir unvan için boş kadro sayısının üç katına kadar çağırılacak adaylar arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanır.”

Bu hüküm gereğince, 657’e tabi memur statüsündeki kadrolara (Din hizmetleri sınıfı) atama yaparken sözlü sınav uygulanmaktaydı.

Ancak, Diyanet sadece memur değil sözleşmeli personel de almaktadır. Sözleşmeli personel alınmasının esas ve usulleri ise Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar”da düzenlenmiştir. Bu esaslarda bir değişiklik yapılmadığı için, Diyanet sözleşmeli personel alırken sözlü sınav uygulayamıyordu. 17 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile, sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım alırken de sözlü sınav uygulanacaktır.


kaynak:memurlar.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir