Temizliğe giden ev hanımları isteğe bağlı sigortalı olabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ev hanımlarının ayda 18 gün prim ödeyerek toplam 7 bin 200 günde emekli olabileceğini açıkladı.

Bakan Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından her sektörden çalışan ile çevre esnafını buluşturmak üzere oluşturulan ‘Emek Kafe’lerden ilkini İmes Sanayi Sitesi’nde açtı. Kafede simitle birlikte çay içen Dinçer, ev hanımlarının emekli olma imkanlarına değindi.

Ev hanımlarının, temizliğe giden kadınların isteğe bağlı emekli olabileceklerini hatırlatan Dinçer, “Eskiden 9 bin gün üzerinden prim ödüyorlardı. Şimdi biz bunu indirdik. Önceleri 1 ay üzerinden 30 gün sigorta primi yatırmaları gerekiyordu. Ama elde ettikleri kazanç buna yetmiyordu. Şimdi biz onlara 7 bin 200 günü doldurarak emekli olma imkanı veriyoruz. Daha kısa süreli çalışacaklar. Ayrıca 18 gün üzerinden pirim yatırma fırsatı verdik. Daha az prim ödeyecekler. Bir gün çalışamayacak yaşa geldiklerinde onlar için çok önemli bir fırsat olacaktır” dedi.

Bakan Dinçer ayrıca, işçilerin sigorta primlerini ödemeyen işverenlere seslenerek, “Bize ödemeniz gereken primleri ödemelisiniz. Çünkü onlar sizin paranız değil, işçilerimizin hakkıdır. Bu konuda af yok, biz o parayı mutlaka alacağız. Bütün alacaklarımızı alıyoruz. Bunu alırken önemli kolaylıklar da sağlıyoruz. Ana para değil ama ceza konusunda çok ciddi indirimler getiriyoruz. 3 yıl süreyle taksitlenme imkanı sağlıyoruz. Bu imkandan yararlanın, borçlarınızdan kurtulun” ifadelerini kullandı.

Kaynak:www.internethaber.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir