Polis sendikasına geçit yok

İSTANBUL   – Sabah saatlerinde gerekli evrakı tamamlayarak yedi kurucu üyenin imzasıyla EMŞAV İkinci Başkanı Abdurraham Yılmaz ve bir avukat eşliğinde üç kurucu üye EGM’nin güvenlik Şube Sendikalar Masası’na gitti. Polisler, sendika kuruluş dilekçesini vermek istedi. Ancak masadaki görevli polis, başvurudan yarım saat kadar önce kendilerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan bir yazı geldiğini ve kuruluş dilekçeyi bu yazıya istinaden alamayacaklarını söyledi. Grup bunun üzerine Ankara Valiliği’ne gitti. Ancak Valilik’te de aynı gerekçelerle dilekçenin alınamayacağı belirtildi. Polisler bunun üzerine durumu avukat aracılığıyla tutanak haline getirdi.

Dilekçeyi vermeye Genel Başkan polis memuru üç kurucu üye Polis Vakfı İkinci Başkanı emekli polis memuru Abdurrahman Yılmaz ve bir avukat gitti. Vali Yardımcısı Fahri Aykırı ile görüşüldü. Aykırı iş yasasına göre polis memurları sendika kuramaz gerekçesiyle dilekçeyi kabul etmedi. Noter yoluyla kuruluş dilekçesini valiliğe gönderecekler.

‘ Türkiye rezil olacak’

CHP Milletvekili Dr. Orhan Düzgün ise Radikal ‘e yaptığı açıklamada Adaletin ilk adımı polistir. Ancak an itibariyle suçu önleyecek ilk kurum, suçun ilk ayağını oluşturdu” dedi. “Böyle bir durumda nasıl bu teşkilata güveneceksiniz? Bu ülkenin hukuk sisteminie nasıl güveneceksiniz?” diyen Düzgün, polislerin sendika kurmasının önündeki engelleri aşmak konusunda hukuki boyutta takipçi olacağını da söyledi. Düzgün, Uluslararası anlaşmalar meydanda.Bu iş mutlaka olacak. Ama Türkiye’yi rezil ederek yapmak var, vezir ederek yapmak var. Maalasef görünen duruma göre rezil ediyorlar” diye konuştu.

Kaynak:Radikal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir