KDV Oranları, Harçlar ve Bazı Vergilerde Artış

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla KDV oranları, noter, pasaport, vize harç ücretleri ve yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı’nda artış yapıldı.

Mal ve Hizmetlerde uygulanan Katma Değer Vergisi(KDV) oranlarında, yüzde 18 olan KDV yüzde 20’ye, yüzde 8 olarak uygulanan KDV ise yüzde 10’a çıkarıldı.

3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Noter, pasaport ve vize harç ücretlerinde yüzde 50 artış yapıldı.

Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20 bin TL oldu.

Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BMSV) yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildi.

Şans oyunlarında da vergi artışına gidildi. Açıklanan karara göre şans oyunlarında vergi spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10, at yarışlarında yüzde 14 ve diğer şans oyunlarında yüzde 20 olarak uygulanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir