Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Nasıl Ödenir?

 Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV), 1.taksit Ocak ve 2.taksit Temmuz sonuna kadar olmak üzere iki taksit halinde ödenebilmektedir. MTV’nin ödemesi, e-devlet üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) ve PTT‘nin internet sitelerinden ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları kanalıyla yapılabilmektedir. Elden ödemek isteyenler, vergi daireleri vezneleri ile anlaşmalı banka şubelerinden ödeme yapabilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN MTV ÖDEME

E-devlet üzerinden ödeme yapabilemek için e-devlet şifresi gerekmektedir. E-devlet şifresi olmayan MTV mükellefleri, yetkili PTT şubelerinden e-devlet şifresini temin edebilirler.

E-devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ SORGULAMA” yazılmasıyla ilgili ödeme sayfası(Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme) sonuçlara gelecektir. Buradan gerekli bilgiler girildikten sonra MTV ödenebilmektedir.

GİB İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNDEN MTV ÖDEME

https://ivd.gib.gov.tr/ adresi üzerinden Hızlı Ödeme menüsünde yer alan “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” seçeneğinden istenen bilgiler girilerek ödeme yapılabilmektedir. Bu menü üzerinden Yurtiçi Kartlar, E-Banka Hesabı(ZiraatPay ve VakifPay gibi), Mobil Ödemeler(Garanti Pay, Maximum Mobil, World Pay gibi) ve Yabancı Ödemeler(Yurtdışı kredi kartı, Union Pay, Alipay, Bancontact.. gibi) kanallarından biri seçilerek ödeme yapılabilmektedir.

PTT’NİN İNTERMET SİTESİ ÜZERİNDEN MTV ÖDEME

https://hgs.pttavm.com/mtv-odeme adresi üzerinden gerekli bilgiler girilerek ödeme yapılabilmektedir.

ANLAŞMALI BANKALARIN İNTERNET VE MOBİL ŞUBELERİNDEN MTV ÖDEME

Anlaşmalı bankaların resmi internet adresinden ulaşılabilen internet bankacılığı aracılığıyla ya da bankaların mobil uygulamaları telefona indirilerek MTV ödemek mümkündür. Bu şekildeki ödemelerde bazı bankalar taksitle ödeme imkanı sunmaktadır.

ELDEN MTV ÖDEME

MTV borcu olan mükellefler, vergi daireleri veznelerine ya da anlaşmalı bankaların şubelerine giderek elden MTV ödeyebilirler. Vergi daireleri vezneleri, sadece nakit ödemeleri kabul etmekte, kartla ödeme kabul etmemektedir.

MTV VADESİNDE ÖDENMEZSE NE OLUR?

Son ödeme tarihinden sonra ödeme yapan mükellefler, vergilerini, gecikme zammıyla birlikte ödemek zorunda kalmaktadır. Gecikme zammı günlük olarak tahakkuk ettirilmektedir. (MTV dahil vergilere uygulanan gecikme zammı oranını öğrenmek için TIKLAYIN..)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir