400 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi İçin Yüzde 1 Üye Şartına Yürütmeyi Durdurma Kararı

Danıştay, 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesi ödenebilmesi için kamu çalışanlarının üye olduğu sendikasının hizmet kolunda en az yüzde 1 üyeye sahip olma şartıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Memur-Sen ve Kamu-Sen tarafından teklif edilen ve hükümetin kabul ederek yasalaştırdığı, toplu sözleşme ikramiyesinin yalnızca üye sayısı yüzde 1’den fazla üyesi olan sendikaların üyelerine ödenmesi kararı Danıştay tarafından durduruldu.

Danıştay 12. Dairesi, düzenlemeye yönelik açılan davadaki ilk kararını 8 Aralık 2021 tarihinde verdi. Daire, toplu sözleşme ikramiyesi için getirilen yüzde 1 üye şartını içeren maddenin yürütmesini durdurdu.

Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının, bu şartın iptali için Danıştay nezdinde açtığı davada, Danıştay 12. Dairesi “kamu görevlisi sendikasının kurulu olduğu hizmet kolundaki sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az %1’inden fazla sendika üyesi kaydeden sendikalara üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine” şeklindeki ibarenin YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASINA karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir