Üniversitelerin Kişiye Özel İlana Çıkma Dönemi Sona Erdi

Yapılan Yönetmelik değişikliği ile, üniversitelerin yayınladıkları ilanlarda, adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamını ilanda yayınlaması ile sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar belirlemesi yasaklandı. Bununla kişiye özel ilanların sonlandırılması hedefleniyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere cezai yaptırım uygulamasına rağmen, kişiye özel ilanların bir türlü önüne geçemedi.

YÖK, bu defa yönetmelik değişikliğine giderek, üniversitelerin yayınlayacağı akademik personel alım ilanlarında bazı şartlara uyma zorunluluğu getirdi.

Bugün(09.03.2021) tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliğine göre,  Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak. Ayrıca, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek.

Yönetmelik değişikliğinde, “Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliği’nin 3’üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir