Gelir uzmanlarının Ocak/2020 maaşı ne kadar?

Gelir İdaresi başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında(vergi daireleri ve mal müdürlükleri) gelir uzmanlarının maaşlarına Ocak/2020’den itibaren toplu sözleşme hükümlerine göre zam yapılacak. Toplu sözleşmede 2020 yılının ilk yarısı için öngörülen %4 zam oranı,  2019 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun %5’ten fazla çıkması durumunda, kamu çalışanlarının maaşına 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere, ilave enflasyon farkı zammı uygulanması gerekiyordu.

Buna göre, 2019 yılının ikinci yarısında (Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık) gerçekleşen toplam % 6,50 oranındaki enflasyon artış oranına göre, 1 Ocak 2020 tarihinde % 4 lük zamma ilave olarak kamu görevlilerinin maaşlarına % 1.5 oranında enflasyon farkı zammı yapıldı.

Yapılan zamların sonucunda, aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre, spesifik yan ödemeler dikkate alınmadan,  belirli derecedeki gelir uzmanı ve gelir uzman yardımcılarının Ocak/2020’den itibaren zamlı maaşları aşağıya çıkarılmıştır:

Unvan D/K Kıdem Yılı  Net Maaş
Gelir Uzmanı 1/4 25 ve üstü 6.163 TL
Gelir Uzman Yardımcısı 9/1 0 5.058 TL

İlave Bilgiler:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri, ek ders ücreti ödemeleri ve yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Akademik personel için, Eğitim Öğretim Ödeneği hesaplamaya dahil edilirken, Geliştirme Ödeneği ve Akademik Teşvik Ödeneği ise hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir