Memurların emekli ikramiyesine zam

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Emekli ikramiyelerine 5.250 TL zam geldi
Memurlar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında geçen toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken Bakanlık memurların emekli maaşları ve ikramiyelerine rekor oranda zam yaptı. Buna göre en düşük maaşlı memurun emekli maaşı 146 TL, emekli ikramiyesi ise 175 TL artırılarak toplamda 5 bin 250 TL artmış oldu.

Devlet memuru için kesenin ağzını açtı. Toplu sözleşmelerin anlaşmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) sunduğu taban aylık zammı teklifini kabul etti. Bu zam 1997 yılındaki Başbakan Necmettin Erbakan hükümeti döneminden sonra memurun taban aylığına yapılan en büyük zam olarak nitelendirildi.

EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
2014 yılından sonra emekli memurlar yapılan zamlar neticesinde emekli maaşlarını 146 TL zamlı alacaklar. Şu anda en düşük emekli maaşı bin 163 TL olurken zamdan sonra bu rakam yüzde 12,46 oranında artırılarak bin 308 TL’ye yükselmiş oldu. Ayrıca normal bir memurun emekli maaşı bin 548 TL’den yüzde 9,43’lük artışla bin 694 TL’ye çıktı.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE 5 BİN 250 TL ZAM
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli ikramiyelerine de rekor düzeyde zam yaptı. Yaklaşık olarak memurların taban aylığına yüzde 75 zam yapan Bakanlık bu sayede emekli olacak memurlarında yüzünü güldürdü. Buna göre memur 30 yıllık hizmet süresi boyunca emekli ikramiyesine 175 TL zamlı ücret eklenecek. Böylece, bugün emekli olan bir memur 55 bin 820 TL alırken yüzde 9,4’e tekabül eden zamdan sonra emekli ikramiyesine toplamda 5 bin 250 TL’lik artış sağlanarak 61 bin 71 TL alacak. Ayrıca taban aylığındaki artışa bağlı olarak emekli ikramiyesindeki artış oranı en yüksek devlet memuru için daha düşük oranda olurken maaşı düşük olan kamu görevlileri için daha yüksek olacak.


kaynak:AHMET FATİH ERTURAN / Star

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir