OHAL Döneminde Memur, Görevinden Çekilebilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş(Pazarcık ve Elbistan) merkezli depremleri gerekçe göstererek 10 ilde 3 aylık Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.

Anayasa’nın 119. maddesine göre, Cumhurbaşkanı, tabii afet hallerinde, yurdun tamamında veya bir bölgesinde, süresi altı ayı geçmemek üzere OHAL ilan edebiliyor.

OHAL, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde uygulamada olacak.

Kamu çalışanları, ohal döneminde kendileri hakkında değişik uygulanacak mevzuat hükümlerini merak ediyor.

OHAL döneminde memur istifa edebilir mi?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 96. maddesinde, olağanüstü hallerde çekilme usulü belirlenmiştir.

Bu usule göre çekilme isteğinde bulunan memurun bu isteği kabul edilinceye kadar veya yerine atanan kişi göreve başlayıncaya kadar görevine devam etmesi zorunludur.

Olağan dönemdeki çekilme usulünden farklı olarak olağanüstü dönemde görevi bırakabilmek için ayrılma(istifa) talep tarihinden itibaren bir ay geçmesi yeterli olmamaktadır.

OHAL döneminde usulüne uygun görevden çekilmeyen memura nasıl yaptırım uygulanır?

Konu, Devlet Memurları Kanunu’nun 97. Maddesinde düzenlenmiştir.

Buna göre, OHAL döneminde çekilme için belirlenmiş usule uymadan görevinden ayrılan devlet memurları,(çekilme isteklerinin kabulünü veya yerine atanacakların gelip işe başlamasını beklemeden görevini bırakanlar) hiçbir şekilde yeniden devlet memuru olamayacaklardır.

OHAL Döneminde Kamuda İzin Kullanma Esasları için TIKLAYIN..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir