Deprem Bölgesinde Görev Yapan Öğretmenlere Yer Değişikliği Hakkı

Güncelleme:25.02.2023 – 07:55

Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen bölgelerde görev yapan öğretmen ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline mazerete bağlı yer değişikliği hakkı tanındı.

Eğitim sendikalarının temsilcileri ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer arasında yapılan topaltının ardından yapılan açıklamada, yılda 2 kez yapılan mazeret tayininin bu yıl deprem nedeniyle 3’e çıkarılmasına kara verildiği bildirildi.

Buna göre, OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı tanıdı.

OHÂL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.

Mazeret tayini hakkı kimleri kapsıyor?

Mazeret tayini hakkı olağanüstü hâl ilan edilen bölgede yer alan illerde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personeli kapsıyor.

Başvuru Tarihleri

Başvuru Başlangıcı: 24 Şubat
Başvuru Bitişi: 10 Mart
Atamaların Açıklanması: 15 Mart

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir