Memur ve Memur Emeklisi Ocak/2023 Zam Oranı Netleşiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre Kasım ayı enflasyonu yüzde 2,88 olarak gerçekleşti.

Bu veriyle memur ve memur emeklisinin Ocak/2023’te alacağı zam oranı biraz daha netleşti.

Geçen aylarda açıklanan enflasyon rakamları, toplu sözleşme zammını geçmişti. Ocak ayının ilk haftası içinde açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamı ile memur ve memur emeklisinin Ocak/2023’te alacağı zam oranı netleşmiş olacak.

Açıklanan verilere göre, toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklisinin Ocak/2023’te alacağı şimdiye kadar gerçekleşen enflasyon farkını, Çalışanlar.net takipçileri için hesapladık.

Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında yüzde 3,08, Ekim ayında ise yüzde 3,54 olarak açıklanmıştı.

5 aylık enflasyon verileri, yüzde 13,33 oranına ulaşarak, kamu çalışanları için toplu sözleşme ile belirlenen yüzde 7’lik zam oranını aştı. Kamu çalışanlarının 5 ay için biriken enflasyon farkı yaklaşık olarak %6,33 olarak gerçekleşti.

Kamu çalışanları, toplu sözleşme gereği, Ocak 2023’teki yüzde 8’lik toplu sözleşme zammına ilave olarak, şimdiye kadar yüzde 6.33’lük enflasyon farkını hak etmiş oldu.

Bu, toplamda %14.33‘lük zam anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanının açıklamasına göre, kamu çalışanlarına Ocak/2022’de enflasyon farkı yanında, refah payı da verilmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir