Gündeme Getirmiştik,Yankı Buldu, Gelir Uzmanları 3600 Ek Göstergeden Yararlandırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge açıklamasından saatler önce, vergiyi toplamakla görevli gelir uzmanlarının 3600 ek göstergeden yararlandırılmamasının gelir uzmanlarında büyük bir hayal kırıklığı yarattığı konusunda haber yapmıştık.

Haberimiz geniş bir etkileşime neden olarak büyük yankı uyandırdı. Yetkililer, aklın yolu bir ilkesi gereği, haberimizde yer alan tavsiyeleri dikkate alarak, Cumhurbaşkanı açıklamasında yer almamasına rağmen, Meclise sevk edilen 3.600 ek gösterge düzenlemesine gelir uzmanlarını dahil etti. Öyleki, sadece gelir uzmanları değil, muadil kadrolardaki diğer uzman ve denetmenler de düzenlemeye dahil edildi.

VERGİ DAİRESİ MÜDÜR YARDIMCILARI DA UNUTULMADI

Mecliste görüşüldükten sonra kanunlaşması beklenen düzenlemeye göre, daha çok gelir uzmanları arasından görevde yükselme sınavı ile atanan vergi dairesi müdür yardımcıları da 3.600 ek göstergeden yararlanacak. Cumhurbaşkanı açıklamasında şube müdürlüğü statüsüne eş değer kabul edilen vergi dairesi müdür yardımcılarının ek gösterge rakamlarının 3.000’e çıkarılacağı açıklanmıştı.

KURUM İÇİ SINAVLA GELİR UZMANI OLANLAR BÜYÜK BEKLENTİ İÇİNDEYDİ.

Meclise sevk edilen yeni düzenlemeye göre, kurum içi sınav ile gelir uzmanlığı kadrosuna atananlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen GEÇİCİ MADDE 47 ile 3600 ek gösterge rakamından yeterliğe tabi uzmanlarla birlikte yararlandırılacak.

(Güncelleme:03.07.2022)

(Güncelleme:04.07.2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir