Site icon Çalışanlar.Net

Danıştay Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarına Uygulanan Yabancı Dil Şartının Dönem Kısıtını İptal Etti

Danıştay 2. Dairesi, mali hizmetler uzmanlığına atanmak için gerekli olan yabancı dil puanının uzman yardımcılığı döneminde alınmış olma şartını iptal etti. Son 5 yıl içinde alınmış olmak şartıyla, yabancı dilden yeterli puanı alan mali hizmetler uzman yardımcıları uzmanlığa atanabilecekler.

Danıştay, mali hizmetler uzmanlığına atanmak için gerekli olan yabancı dil yeterliliğine ilişkin yönetmelik düzenlemesini iptal etti.

Yeterlik sınavını veren bir mali hizmetler uzman yardımcısı, yardımcılık döneminden önce aldığı sınav sonucunun uzmanlığa atanmak için kabul edilmemesi üzerine dava açmış, yargılama sonucunda Danıştay 2. Dairesi, adayın uzman yardımcılığı öncesinde aldığı yabancı dil puanının, üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak şartıyla kabul edilmesi gerektiğine hükmetmiştir.

Danıştay 2.Dairesi bunun için Yönetmeliğin ilgili maddesini iptal etmiştir.

İptal edilen madde aşağıdaki gibidir:

“Yeterlik sınavında başarılı olanların Mali Hizmetler Uzmanı kadro/pozisyonlarına atanabilmeleri, uzman yardımcılığı döneminde alınmış olmak kaydıyla Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) asgari (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olma şartına bağlıdır.”

Kamu çalışanları için 375 sayılı KHK uyarınca yapılan yabancı dil sınavının beş yıl süreyle geçerliliği bulunmaktadır.

Exit mobile version