Site icon Çalışanlar.Net

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Gelir Uzmanlarında Hayal Kırıklığı Yarattı

Faydalanacak olan tarafların emekli maaşı ve ikramiyesini artıracak 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlandığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarınca duyuruldu.

Öğretmen, polis, bazı sağlık çalışanları (hemşire) ve din görevlileri için yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesine, Gelir İdaresi bünyesinde vergiyi toplamakla görevli gelir uzmanları dahil edilmedi.

__________________

Gündeme Getirmiştik,Yankı Buldu, Gelir Uzmanları 3600 Ek Göstergeden Yararlandırılıyor.

TIKLAYIN..

___________________

Bu duruma tepki gösteren gelir uzmanları, yapılan düzenlemeye gelir uzmanlarının dahil edilmesi gerektiğini; var olan şartlarda gelir uzmanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanmasının devlete fazla yük getirmeyeceğini, aksine büyük bir toplumsal fayda sağlayacağını belirtiliyor.

Çünkü gelir uzmanları iki farklı gruptan oluşuyor.

İlk grup, kurum içinden özel yarışma sınavı (görevde yükselme gibi) ile gelir uzmanlığına atananlardan oluşurken, ikinci grup, mesleğe gelir uzman yardımcısı olarak başlayıp, 3 yıl fiilen çalıştıktan sonra, yeterlilik sınavı ile gelir uzmanı olanlardan oluşuyor.

İlk grup gelir uzmanları, emekliğili gelmiş ya da emekliliğe yaklaşmış kişilerden oluşurken, ikinci grup(yeterliğe tabi olan) gelir uzmanları daha çok genç ve önünde uzun çalışma yılları olan kişilerden oluşuyor.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi emekli maaşı ve ikramiyesini etkilediğinden, ilk grup gelir uzmanlarını kısa vadede etkilerken, ikinci grup (yeterliğe tabi) gelir uzmanlarını uzun yıllar sonra(emekli olacakları zaman) etkileyecek.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesine gelir uzmanları dahil edilseydi, emekliliği gelen, ancak ekonomik şartlar nedeniyle çalışmak zorunda olan ilk grup gelir uzmanları emekli olabilir, kamuda yeni istihdamların önü açılabilirdi.

Daha vakit varken, bu düzenlemeye gelir uzmanlarının dahil edilmesinin, toplumsal fayda açısından son derece önemli olduğu aşikardır.

3600 EK Göstergeden Belli Bir Zümreyi Faydalandırmak Anayasaya aykırıdır”

Öte yandan, BloombergHT adlı ekonomi kanalında yayınlanan Ekonomik Görünüm programına yorumcu olarak katılan Vergi Uzmanı Dr.Nedim TÜRKMEN, mevcut haliyle 3600 Ek Gösterge Düzenlemesinin Anayasaya aykırı olduğunu, çünkü aynı düzeydeki belli bir zümreye hak verirken, geri kalanını dışlamanın Anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmayacağını ifade etti.

2 Yıllık Üniversite Mezunları Bile 3600 Ek Göstergeden Faydalanırken, Uzman Olması İçin 4 Yıllık Üniversite Mezunu Olma Şartı Aranan Gelir Uzmanları Neden Faydalanamıyor?

İlk başta sadece 4 yıllık üniversite bitirenlerin 3600 Ek Gösterge Düzenlemesinden yararlanabileceği belirtilmişti. Ancak bu konuda kapsam genişledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan taslakta 2 yıllıklar da kapsamda bulunuyor.

Bu durum, 4 Yıllık Üniversite Mezunu Gelir Uzmanlarının Dikkatinden Kaçmıyor.

Denizli’de görüştüğümüz ve adının açıklanmasını istemeyen bir gelir uzmanı, “hükümetçe ayrıcalıklı sınıf olarak belirlenen memurlar arasından 2 yıllık üniversite mezunları bile 3.600 ek gösterge düzenlemesinden faydalandırılırken, gelir uzmanı ve muadil kadrolarda çalışan kamu görevlilerinin niçin 3.600 ek gösterge düzenlemesinden yararlandırılmadığını anlayamadıklarını ve bu düzenlemenin mevcut haliyle, kamuda çalışma barışını zedeleyebileceğini” ifade etti.

Exit mobile version