Site icon Çalışanlar.Net

İklim Değişikliği Uzmanlığı

İklim değişikliği uzmanları, İklim Değişikliği Başkanlığı’nda istihdam edilmektedir.

Haberimizin bundan sonraki bölümleriinde, İklim Değişikliği Başkanlığı’ndan “Başkanlık” diye bahsedilecek.

İklim değişikliği uzmanlığında, mesleğe alınış ve istihdam koşulları, 27 Ağustos 2022 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ ile belirlenmiştir.

İklim Değişikliği Uzmanlığı Sınavı hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN,..

Sınavda başarılı olan adaylar, mesleğe iklim değişikliği uzman yardımcısı olarak atanırlar.

Uzman yardımcılarının yetiştirilmesi

Uzman yardımcılığı süresi en az üç yıldır.

Uzman yardımcısı olarak atananlar, bu kadroda bulundukları sürece, uzmanlığın gerektirdiği bilgi, beceri ve etik değerleri kazanmaları maksadıyla verilecek görevlerin yanı sıra;

a) Başkanlığın teşkilât yapısı, görevleri ve çalışma usul ve esasları hakkında bilgi ve tecrübe kazanmaya,

b) Başkanlığın hizmet sahasına giren konulara ilişkin mevzuata ve bu mevzuatın uygulanmasına ilişkin bilgi ve becerileri kazanmaya,

c) Yazışma, rapor yazma, inceleme ve araştırma teknikleri konularında gerekli bilgi ve yeteneği kazanmaya,

ç) Meslekî konularda ilmî ve teknik çalışma ve araştırma alışkanlığını kazanmaya,

d) Yabancı dil bilgisini geliştirmeye,

e) Başkanlığın hizmet sahası ile ilgili olarak, millî ve milletlerarası konferans, seminer ve eğitim programlarına iştirake ve temsil kabiliyetini geliştirmeye,

yönelik çalışmalarda bulunurlar.

Tez konusunun belirlenmesi ve tezin hazırlanması

Uzman yardımcısı; aylıksız izin, toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izni hariç olmak üzere, adaylıkta geçen süre dâhil en geç ikinci yılın sonunda, Başkanlığın görev sahası ile ilgili konularda bir tez konusu seçer ve bu konuda, Başkanlıkça belirlenen şekle uygun olarak tez projesi hazırlar.

Tez projesi, uzman yardımcısının istihdam edildiği birim amirinin onayına sunulur.

Onay işlemleri en geç on gün içerisinde tamamlanır.

Uygun bulunmayan projeler, yeni bir proje hazırlanması maksadıyla onaylama süresi içerisinde gerekçesi belirtilerek iade edilir.

Uzman yardımcısı, iade tarihinden itibaren en geç bir ay içinde yeni bir proje hazırlayarak onaya sunar.

Tez projesinin ikinci defa reddi hâlinde, uzman yardımcısı, birim amirince hazırlatılan tez projesine göre tezini hazırlar.

Tez projesinin onaylama işlemi on gün içerisinde uzman yardımcısına tebliğ edilir ve tez konusu kesinleşmiş olur.

Uzman yardımcısı, aylıksız izin, toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izni hariç olmak üzere, adaylıkta geçen süre dâhil en geç üçüncü yılın sonunda tezini hazırlayarak görevli bulunduğu birim âmirine teslim eder.

Tez hazırlama süresi, birim amirince bir defaya mahsus olmak üzere en fazla altı ay uzatılabilir.

Tez konusunun başka bir kurum ve kuruluşta uzmanlık, yüksek lisans, doktora tezi veya başka bir ad altında aynı şekilde incelenip savunulmamış olması zorunludur.

Uzman yardımcısının hazırlayacağı tezin kendi görüş ve değerlendirmeleri ile önerilerini içermesi ve bilimsel çalışma etiğine uygun olması gerekir.

Uzman yardımcısı, uzmanlık tezini tez danışmanının rehberliğinde bilimsel esaslara uygun olarak hazırlar.

Tezde savunulan fikir ve görüşlerin özgünlüğü ile sorumluluğu tezi hazırlayan uzman yardımcısına aittir, bu görüşler Başkanlık görüşünü yansıtmaz.

Uzman yardımcısının tezini hazırlayabilmesi maksadıyla Başkanlıkça gereken imkân ve kolaylıklar sağlanır.

Tez danışmanı

Uzmanlık tezinin hazırlanması safhasında uzman yardımcısına rehberlik etmek ve tezin, tez yazmanın akademik usul ve esaslarına, seçilen konunun mahiyetine, Başkanlığın görev sahası ile ilgili hususlara ve onaylanan tez projesine uygunluğunu temin etmek üzere, uzman yardımcısının istihdam edildiği birim amirince, uzman yardımcısının da önerisi ile bir danışman belirlenir.

Danışman, uzman yardımcısına tez hazırlama safhasında yardımcı olmak maksadıyla tavsiyelerde bulunur.

Tez danışmanı, tez konusunun kesinleşmesini izleyen iki ay içinde Başkanlıkta görevli uzmanlar, daire başkanı ve üstü personel arasından belirlenir.

Gerektiğinde yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyelerinden de danışman belirlenebilir.

Uzman yardımcısı en fazla bir kere olmak üzere tez danışmanını değiştirebilir.

Danışmanın değiştirilmesi halinde uzman yardımcısının istihdam edildiği birim amiri en geç bir hafta içerisinde yazılı olarak bilgilendirilir ve aynı usulle yeni tez danışmanı belirlenir.

Tez hazırlanması ve danışmanlık ile ilgili usul ve esaslar Başkanlıkça bir yönerge ile belirlenir.

Tez jürileri

Tez jürileri; uzman yardımcısının görevlendirildiği birim, uzmanlık tezinin konusu ve mezun olduğu bölüm gözetilerek ilgili birim amirinin teklifi ve Başkanın onayı ile ilgili başkan yardımcısının başkanlığında, birim amiri ve en az bir uzmandan müteşekkil beş üyeden oluşur.

Ayrıca, aynı usulle iki yedek üye belirlenir.

Tezin değerlendirilmesi ve savunulması

Uzman yardımcısının hazırladığı tez, birim amirince gecikmeksizin uzmanlık tez jürisi üyelerine dağıtılır.

Tez jürisi, Başkanlıkça belirlenecek ölçütlere göre, teslim aldığı tezleri en geç bir ay içerisinde inceler ve uzman yardımcısını bu sürenin bitiminden itibaren üç iş günü içerisinde, tezini savunmak üzere davet eder.

Bu davet, savunma toplantısı tarihinden en az yedi gün önce yazılı olarak yapılır.

Tez, uzman yardımcısı tarafından dinleyicilere açık bir ortamda, tez jürisi önünde sözlü olarak savunulur.

Tez jürisi üyelerinin her biri, savunma toplantısının ardından teze ilişkin puanlamasını yapar.

Yüz tam puan üzerinden yapılacak değerlendirmede, verilen notların aritmetik ortalaması en az yetmiş puan olan tez, başarılı kabul edilir.

Tez jürisi, her bir üyenin vermiş olduğu puanları ve tezin başarılı veya yetersiz sayılma nedenlerini içeren bir değerlendirme raporu hazırlar.

Tez savunması başarısız olursa

Uzman yardımcısı, tezinin yetersiz bulunması halinde, altı aydan fazla olmamak üzere verilen süre içinde yeniden bir tez hazırlamak veya aynı tezi düzelterek sunmak zorundadır.

İkinci defa tezi yetersiz bulunan uzman yardımcısı, durumuna uygun memur unvanlı kadrolara atanır.

Tez jürisince, tezi ve savunması yeterli bulunduğu halde tezde düzeltmeye gidilmesi gerektiğinin belirlenmesi durumunda, uzman yardımcısı iki ayı aşmamak üzere verilecek ilave süre içerisinde istenilen düzeltmeleri yaparak tezini teslim eder.

Kabul edilen tezler, elektronik veya basılı ortamda kişilerin özlük dosyasında saklanır ve Başkanlık kütüphanesinde kullanıma açılır.

Yeterlik sınavı

Aylıksız izin ile toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izinleri hariç en az üç yıl fiilen çalışmış olan ve uzmanlık tezi kabul edilen uzman yardımcısı yeterlik sınavına girmeye hak kazanır.

Yeterlik sınav komisyonu

Yeterlik sınav komisyonu, Başkanın uygun göreceği başkan yardımcısının başkanlığında en az daire başkanı düzeyindeki yöneticiler ile en az bir uzmandan olmak üzere beş üyeden oluşur. Ayrıca, aynı usulle beş yedek üye belirlenir.

Sınavın Uygulanması

Yeterlik sınavı, yeterlik sınav komisyonu tarafından hazırlanacak sorular doğrultusunda, yeterlik sınavına girmeye hak kazananlara Başkanlıkça belirlenecek tarihlerde yazılı olarak çoktan seçmeli usulle yapılır.

Yeterlik sınavı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mevzuatı ile Başkanlığın görev alanına giren ve sınavdan en az iki ay önce ilan edilen konulardan yapılır.

Yeterlik sınavında yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

Yeterlik sınavı sonucunda başarılı olanlardan en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı puanına göre sıralanarak hazırlanan isim listesi, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca ilan edilir.

Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyenler

Tez jürisince tezi yeterli bulunduğu hâlde yeterlik sınavında başarılı olamayan veya yeterlik sınavına girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınav hakkını kullanmayanlara, bir yıl içinde ikinci kez sınav hakkı verilir.

Sınavda ikinci defa başarısız olan veya ikinci sınav hakkını kullanmayanlar, uzman yardımcısı unvanını kaybeder ve Başkanlıkta durumuna uygun memur unvanlı kadrolara atanır.

Uzmanlığa atanma

Uzman yardımcısının uzman olarak atanabilmesi için;

a) Yeterlik sınavında başarılı olması,

b) Yeterlik sınavı tarihinde geçerli olan veya yeterlik sınavından itibaren en geç iki yıl içinde alınmış bulunan YDS’den asgari (C) düzeyinde puana veya dil yeterliği bakımından ÖSYM tarafından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması,

şartları aranır.

Belirtilen bu şartları taşıyan uzman yardımcısı, sınav sonuçlarının ilanından itibaren münhal kadro durumuna göre bir ay içerisinde uzman olarak atanır.

Bahsi geçen şartlardan birini yerine getiremeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybeder ve Başkanlıkta durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanır.

Uzmanlık kıdemi

Uzmanlığa aynı tarihte atananların kıdemleri, tez ve yeterlik sınavındaki notların aritmetik ortalamasına göre yeterlik sınav komisyonunca belirlenir.

Uzman yardımcılarının görev ve sorumlulukları

Uzman yardımcıları bağlı oldukları birim amirlerince belirlenen uzmanların refakatinde ve onların gözetiminde;

a) Görevlendirildikleri birimin günlük, kısa ve uzun vadeli işlerine katkıda bulunmaktan,

b) Uzmanların araştırma, inceleme ve diğer çalışmaları için gerekli ön hazırlıklar ile araştırma, inceleme ve diğer çalışmaları yürütmekten,

c) Meslekî bilgilerinin geliştirilmesinde faydalı olacak yayınları takip etmekten,

ç) Uzmanlar ile birlikte kurum içi ve dışı toplantılar ile inceleme ve denetleme programlarına katılmaktan,

d) Amirleri veya uzman tarafından verilecek benzer görevleri yerine getirmekten,

görevli ve sorumludurlar.

Uzmanların görev ve sorumlulukları

Uzmanlar birim amirine bağlı olarak;

a) Mevzuat ile Başkanlığa verilmiş olan görevleri yürütmek ve Başkanlıkça yürütülen çalışmaların gerektirdiği uzmanlık hizmetlerini yapmaktan,

b) Başkanlığın görev alanı çerçevesinde araştırma ve incelemelerde bulunmak, proje üretmek ve geliştirmekten,

c) Meslekî mevzuat değişikliklerini takip etmek, mevzuatın geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarda bulunmak ve mevzuatın uygulamada aksayan yönlerine ilişkin görüş ve tekliflerini bildirmekten,

ç) Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen toplantıları ve çalışmaları takip etmek, gerekli görülen hâllerde, mevzuata ilişkin taslakların hazırlanmasına, görüşülmesine katkıda bulunmak ve Başkanlık içi ve kurumlar arası toplantı ve çalışmalara katılmaktan,

d) Meslekî konularda gelişmeleri ve yayınları takip etmek, gerekli dokümanı toplamak ve bu konularda gereken çalışma ve incelemelerde bulunmaktan,

e) Uzman yardımcılarının bilgi ve tecrübelerinin geliştirilmesine yardımcı olmaktan,

f) Verilecek benzer nitelikteki görevleri yapmaktan,

görevli ve sorumludurlar.

Uzmanların ve uzman yardımcılarının eğitilmeleri

Uzman yardımcılarına göreve başlamalarından itibaren Başkanlığın görev ve faaliyetleri ile ilgili bilgi, birikim ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan zamanlarda hizmet içi eğitim verilir.

Gerektiğinde hizmet içi eğitim, üniversiteler ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde yapılır veya yaptırılır.

Uzmanlar ve uzman yardımcıları Başkanlıkça uygun görülen kurum dışı kurs ve sertifika programı niteliğindeki eğitimlerden ve Başkanlıkça hazırlanan bir program dâhilinde yabancı dil eğitiminden faydalandırılabilirler.

Eğitim programlarında uzaktan eğitim yönteminden de yararlanılabilir.

Yurt dışında eğitim

Uzmanlar ve uzman yardımcıları, 657 sayılı Kanun ve 21/1/1974 tarihli ve 7/7756 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde yurt dışına gönderilebilirler.

Uzmanlığa yeniden atanma

Uzman unvanını kazandıktan sonra herhangi bir sebeple Başkanlıktaki görevinden ayrılmış olup da yeniden uzmanlığa atanmak isteyenler, boş kadro bulunmak ve gereken şartları kaybetmemiş olmak kaydıyla, durumlarına uygun uzman kadrolarına atanabilirler.

Exit mobile version