Jean Monnet Burs Başvuruları Devam Ediyor. Başvuru Son Tarihi Ne Zaman?

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında yapılan bir anlaşma ile hayata geçirilen Jean Monnet Burs Programı’nın başvuruları devam ediyor.

Jean Monnet Burs Programı İletişim Uzmanı Zeynep Uygurer’den alınan bilgiye göre, Jean Monnet 2023-2024 akademik yılı burs başvuruları 12 Eylül’de başladı ve 15 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında yapılan bir anlaşma ile hayata geçirilen Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin köklü ve saygın projelerinden biri olarak T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile iş birliği içerisinde yürütülmektedir.

Program kapsamında, seçili bursiyerlere en az 3 en fazla 12 aylık bir süre boyunca AB üyesi ülkelerde bulunan bir üniversite veya üniversiteye eşdeğer bir kuruluşta araştırma veya lisansüstü eğitim yapma hakkı tanınmaktadır.

Burslar, Türkiye’nin AB’ye uyum süreci kapsamında, AB müktesebatı ile ilgili konularda gerçekleştirilecek çalışmalara tahsis edilmektedir.

Programa, özel sektör, kamu ve üniversitelerden akademik ve idari personel ile öğrenciler başvurabilmektedir.

Detaylı bilgi için: www.jeanmonnet.org.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir