Site icon Çalışanlar.Net

Cardano Vasil Hard Fork Yükseltmesi İçin Yeni Tarih Verildi.

Merkeziyetsiz yapıdaki blockchain kuruluşu Cardano’nun Vasil Hard Fork adındaki ağ yükseltmesi için yeni tarih 22 Eylül 2022 olarak duyuruldu.

Cardano’nun arkasındaki geliştirici şirket Input Output Twitter hesabı üzerinde konuyla ilgili bugün bir dizi twit attı.

Şirket, tüm temel bileşenlerin başarılı bir şekilde tamamlanması ve kapsamlı testlerin yanı sıra topluluk hazırlığının teyit edilmesinin ardından, Cardano ana ağında Vasil yükseltmesi için 22 Eylül tarihini duyurdu.

Vasil Ağ Yükseltmesi, ağ kapasitesini arttırmanın yanında daha düşük maliyetli işlemler getiren bugüne kadarki en önemli Cardano yükseltmesi olarak biliniyor.

Yükseltme, geliştiricilerin daha güçlü ve verimli blockchain tabanlı uygulamalar oluşturmasını sağlamak için Cardano ‘nun akıllı sözleşme platformu Plutus’a yeni özellikler de getirecek.

Cardano’nun Vasil Hard Fork yükseltmesi sırasında, kullanıcılar için herhangi bir olumsuzluk veya blok üretiminde kesinti olmaksızın sorunsuz bir teknik geçiş öngörülüyor. Geçiş sırasında, kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmadığı bildirildi.

Vasil yükseltmesi, yalnızca Cardano çekirdek geliştirme ekibinin bir çalışması değil, aynı zamanda geniş Cardano topluluğunun birçok teknik katkısı ile meydana gelen bir proje olduğu için, geniş bir kesim tarafından merakla beklenen önemli bir olaydır.

Cardano’nun Vasil Hard Fork’u adını Cardano topluluğunun önde gelen isimlerinden olan ve geçtiğimiz yıl 67 yaşında hayatını kaybeden Bulgar matematikçi Vasil Dabov’dan alıyor.

Exit mobile version