Site icon Çalışanlar.Net

Asgari Ücrete Vergi Düzenlemesi Bazı Çalışanlar İçin Hayal Kırıklığı Olabilir

Ak Parti milletvekilince Meclise sunulan kanun teklifinde gelir vergisi istisnası, sadece asgari ücret alanlar için öneriliyor. Asgari ücret üzerinde ve kamu çalışanları için herhangi bir düzenleme içermiyor. Bu bu durum, asgari ücret üzerinde gelir elde eden kamu ve özel sektör çalışanları arasında büyük hayal kırıklığı oluşturdu.

Asgari ücret açıklamaları esnasında, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırılacağı duyurulduğunda, bütün çalışanlar asgari ücrete kadar gelirinden vergi alınmayacağı konusunda umutlanmıştı.

Gelinen durumda Meclise sunulan kanun tasarısı ile asgari ücret üzerinde gelir elde eden bütün kamu ve özel sektör çalışanları hayal kırıklığı yaşadı.

Tasarı, mevcut haliyle yasalaşırsa, yetkili kurumların konuyu mahkemeye taşıyabileceği ve mahkemenin asgari ücrete gelir vergisi istisnası uygulamasını, tüm çalışanların asgari ücrete tekabül eden gelirlerine uygulanmasını sağlayabileceği düşünülüyor.

Asgari ücret düzeyi üzerinde gelir elde eden tüm kamu ve özel sektör çalışanları asgari ücrete gelir vergisi istisnasından yaralanmak istiyor..

Exit mobile version