Site icon Çalışanlar.Net

2021 Yılı Yeniden Değerleme Oranı Belli Oldu

2022 yılı vergi, harç ve cezaların artışında belirleyici unsur olarak kullanılacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Bu oran, %36,20 olarak gerçekleşti. Ancak, Cumhurbaşkanının bu oranı düşürme ya da artırma yetkisi bulunuyor. Yeniden Değerleme Oranı Resmi Gazetede ilan edildikten sonra kesinlik kazanacak.

213 Sayılı Vergi Usul Kanununun 298’inci maddesine göre belirlenen yeniden değerleme oranı belli oldu.

Yeniden değerleme oranı TÜİK’in, her yıl Kasım ayının başında Ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklaması ile birlikte belli oluyor.

Bu çerçevede Yeniden Değerleme Oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayından bir önceki yılın aynı dönemine göre Üretici Fiyatları Genel Endeksinde (ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranını ifade ediyor.

Yeniden Değerleme Oranı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir Tebliğ ile Resmi Gazetede ilan etmesi ile kesinlik kazanıyor.

Geçen sene yüzde 9,11 olarak gerçekleşen yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 36,20 olarak beklentilerin üzerinde, yüksek oranda gerçekleşti.

Önümüzdeki günlerde Resmi Gazetede yayımlanacak Tebliğ ile 2022 yılı vergi ve harç artışlarında kullanılacak yediden değerleme oranı kesinlik kazanacak.

GÜNCEL YENİDEN DEĞERLEME ORANI İÇİN TIKLAYIN..

Exit mobile version