Site icon Çalışanlar.Net

Trafik Kurallarına Uymayan Fahri Trafik Müfettişinin Görevine Son Verilecek

İçişleri Bakanlığınca bugün tarihli (03.09.2020) Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile, fahri(gönüllü) trafik müfettişleri trafik kurallarına bizatihi kendileri uymazsa görevlerine son verilecek.

Yapılan Yönetmelik değişikliğine göre,

-herhangi bir nedenle sürücü belgesi geçici olarak geri alınan veya iptal edilen ya da

-alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi altında araç sürmekten hakkında işlem yapılan fahri trafik müfettişinin görevine sona verilecek.

Öte yandan müfettişlerde aranan “Müracaat tarihinden geriye doğru toplam 5 yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması” şartı kaldırıldı.

Eğitimsiz Fahri Trafik Müfettişi Olabilecek Olanlar:

Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında görev yapanlar, emniyet hizmetleri sınıfında rütbeli olarak, jandarma hizmetleri sınıfında subay olarak görev yapanlar ve bu görevleri yaptıktan sonra ayrılanlar veya emekli olanlarda, trafik sorununun çözümüne yönelik bilimsel araştırma ve çalışma yapanlar ile trafiğe hizmet etmiş olanlarda ve bulundukları görev, mesleki deneyim ve nitelikleri itibarıyla müfettiş olarak görevlendirilmelerinde yarar görülenlerde “en az 40 yaşında olmak” ve “yüksekokul mezunu olmak” şartları aranmayacak ve bu şekilde müfettişliğe seçilenler, eğitime de tabi tutulmayacak.

Exit mobile version