Site icon Çalışanlar.Net

Kripto Para Nasıl Alınır? İşte Yerli Kripto Para Borsaları..

Kripto para alım-satım işlemi yapabilmek için, öncelikle güvenilir bir kripto para borsasına üye olmak, ardından üye olunan borsaya para yatırmak gerekir. Para yatırmadan kredi kartıyla kripto para alma imkanı sunan borsalar da mevcuttur.

Kripto para piyasası, son yıllarda alternatif yatarım aracı olarak büyük rağbet görüyor.

Kripto para piyasasına yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılar, bu piyasaya nasıl yatırım yapıldığını merak ediyor..

Kripto paralara ulaşmanın yolu, kripto para borsalarıdır.

Kripto para satın almak isteyen bir yatırımcı, satın alma işlemini, güvenilir kripto para borsalarından birine üye olarak gerçekleştirebilmektedir.

Dünyada Binance, Coinbase Kraken.. gibi bir çok popüler kripto para borsası varken, biz bu haberimizde Çalışanlar.Net takipçileri için yerli kripto para borsalarına değineceğiz.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, son yıllarda yerli kripto para borsaları, büyük gelişme göstermiş, hatta yurtdışından bir çok kripto para yatırımcısını platformları üzerinden yatırım yapmaya ikna etmişlerdir.

Yerli kripto para borsalarını, açıklanan üye sayıları, işlem hacimleri, hizmetlerinin çeşitliliği, sundukları platformların güvenilirliği, kullanım kolaylığı ve aldıkları hit sayısı gibi kriterlere göre değerlendirmeye tabi tutup ele alacağız.

Türkiye’nin başlıca kripto para borsaları, BTC Turk, Paribu, Bitexen, Vebitcoin, Bittrt, Thodex, Bitlo, Koinim, Felixo, Coinzo, Icrypex, Bitci, Bithesap, BitTurk, Cryptosa, Barimex olarak sayılabilir.

YERLİ KRİPTO PARA BORSALARI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

BTCTURK

Türkiye’nin ilk kripto para borsası BtcTurk, son zamanlarda yaptığı atakla, işlem hacmi yönünden Türkiye’nin lider kripto para borsası olmuştur.

2FA(iki faktörlü güvenlik) ve SMS ile doğrulama ile ek güvenlik önlemleri sunmaktadır.

Platformunun sade yapısı, kullanıcısına kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Mobil uygulamasını (Android ve iOS için) hizmete sunmasıyla bu alandaki eksikliğini gidermiştir.

Ancak sınırlı sayıda altkoin ile hizmet vermesi eleştirilmektedir.

PARİBU

Paribu, işlem hacmi yönünden 2.sırada yer almaktadır.. Arayüzünün kullanım kolaylığı ve mobil uygulamasının (Android ve iOS için) olması ve 2FA ve SMS ile doğrulama olumlu yönlerini oluştururken, sınırlı sayıda altkoinle hizmet vermesi eleştirilmesine neden olmaktadır.

Ayrıca VISA ile yaptığı anlaşma sonucunda çıkarttığı Paribu Kart aracılığıyla, kripto para ile ödeme imkanı sunması, bu konuda Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır.

BİTEXEN

Türkiye’nin ilk altkoini(token) EXEN’i çıkaran platform, işlem hacmi yönünden 3.sırada yer almasına rağmen, platformunda listelediği altkoin sayısı bakımından Türkiye’nin lider kripto para borsasıdır.

Arayüzünün kullanım kolaylığı ve mobil uygulamasının (Android ve iOS için) olması, API desteği, ve 2FA ile doğrulama olumlu yönlerini oluştururken, müşterilerine bilgi vermekte gecikmeler yaşaması eleştirilebilecek yönüdür.

Confirm ile kara para aklama konusunda yaptığı işbirliği, XRP’nin Spark konusundaki airdrop(ücretsiz koin dağıtma) faaliyetini desteklemesi, Karspersky’nin denetiminden olumlu not alması borsalar arasında dikkat çekmesine neden olmuştur.

VEBİTCOİN

Kripto para bankası Bitgo’nun Türkiye ortağı olan borsanın açılış sayfası İngilizce gelmektedir. Platformda Türkçe versiyonuna geçebilirsiniz.

Borsanın ayrıca Rusça versiyonu da mevcuttur.

Ürünlerini soğuk depolarda(offline) koruyan ve varlıklarını bir sigorta poliçesi ile desteklendiği ifade edilen platformun mobil uygulamasının olmaması eksi yönünü oluşturmaktadır.

BİTTRT

Yenilenen platformu ile hizmetine devam eden borsa, komisyon ve transfer ücreti almadığını beyan ediyor.

Mobil uygulamaya sahip olan borsanın sınırlı sayıda altkoinle hizmet vermesi eleştirilmesine neden oluyor.

THODEX

Koineks olarak 2017 yılında kurulan kripto para borsası, ABD’den aldığı FinCen MSB(Money Service Business) sertifikasının ardından dünyaya açılmasıyla ismini Thodex olarak değiştirmiştir.

2018 yılında İstanbul Nişantaşı’nda Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini açarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Listelediği 18 kripto para ve mobil uygulamaları ile takdir toplayan borsanın, XEM’in SYMBOL Airdrop’unu desteklemeyeceğini duyurması eleştirilmektedir.

Ayrıca API desteği sunan kripto para borsası, affiliate(ortaklık) programı sayesinde, borsaya müşteri getiren üyelerine bir takım avantajlar sağlamaktadır.

Thodex, üyelerine kredi kartıyla kripto para alma imkanı sunarak rakiplerinden ayrışmaktadır.

BİTLO

Satışını yaptığı kripto paraları offline cüzdanlarda muhafaza eden platform, sadece internet adresi üzerinden hizmet vermekte, mobil uygulamaları bulunmamaktadır.

20 tane kripto para ile hizmet veren borsa, müşterileri için iki aşamalı doğrulama ile güvenliği sağlamaktadır.

KOİNİM

6 adetlik sınırlı sayıda kripto para ile hizmet veren borsanın API uygulaması olmasına rağmen, mobil uygulaması bulunmamaktadır.

FELİXO

Kripto para geliştiricileri tarafından kurulduğu ifade edilen borsa, şimdilik sınırlı sayıda kripto para listelemesine rağmen, gelecekte daha fazla kripto parayı listelemeyi vaat etmekte ve büyümesini sürdürmektedir.

Türkiye merkezli Felixo(FLX) altkoinini piyasaya süren platform, ticari pos uygulaması, kredi kartıyla satın alma ve al-sat API’siyle gelecekte adından epey söz ettirecek gibi duruyor.

COİNZO

Borsanın adı “Coin + Zone” (Koin alanı) kelimelerinin birleşmesinden Coinzo olarak oluşmuştur. Bir yazılım ekibi tarafından oluşturulan borsa platformu, kripto para alım satımlarında ortaya çıkan sorunlara orijinal çözümler üretmektedir.

Aynı zamanda kendi altkoini, CNZ(Coinzo)’nin dağıtımına devam eden borsa, İzmir merkezlidir.

NEO sahiplerine GAS dağıtım projesine katılarak, üyelerinin beğenisini kazanmıştır.

2FA güvenlik doğrulama ve soğuk depolama gibi hizmetleri sunan borsanın mobil uygulamasının olmaması eleştiri konusu olmaktadır.

ICRYPEX

Icrypex kripto para borsası, finans profesyonelleri tarafından kurulmuștur. Borsa, alım-satım işlemlerinde hıza önem vermektedir.

Icrypex, kripto paraların kendi çekirdeklerinde (node) cüzdan oluștutduğu için, yapılan işlemler, anlık olarak blok zincirinde gerçekleșir. Bunun anlamı şudur. Icrypex üyesi kripto yatırımcısı, kendine has anahtarı(Private Key) sayesinde kripto paransını, istediği bir anda, Icrypex’e onaylatmadan, istediği yere taşıyabilir.

Icrypex, 2FA ya da SMS ile doğrulama, API desteği, soğuk depolama, kredi kartıyla ödeme, mobil uygulama ve profesyonel ara yüzü ile gelecek vaat eden bir kripto para borsasıdır.

BİTCİ

Çağdaş Holding CEO’su Burak Çağdaş ÇAĞLAR tarafından kurulan Bitci.com, yüksek miktarlı alım-satımlar için özel bir servis oluşturmanın yanında, cüzdan(wallet), taraftar tokenleri, ve şirketlere blockchain teknolojisi gibi hizmetleri sunmakta, hizmetlerini mobil uygulamalarla desteklemektedir.

BİTHESAP

Çift aşamalı kimlik doğrulama ve barındırdığı varlıkları soğuk depolama (offline) yöntemiyle saklama hizmeti sunan borsanın mobil uygulamaları bulunmaktadır.

BİTTURK

Çift aşamalı kimlik doğrulama ve barındırdığı varlıkları soğuk depolama (offline) yöntemle saklama hizmeti sunan borsanın mobil uygulamaları mevcut olup yeni üye kazandıran üyelerine, davet ettiği kişilerden kesilen komisyon kazancının %60’ını vermeyi vaat etmektedir.

CRYTOSA

%99.5 soğuk depolarda, 2FA, SHA-256 şifreleme teknolojisi ile hizmet veren borsanın mobil uygulamaları bulunmaktadır.

BARİMEKS

3 mühendis tarafından 2019 yılında kurulan Barimeks, varlıklarını soğuk depolama (ofline) yöntemiyle saklamaktadır.

API uygulaması mevcut olan kripto para borsasının mobil versiyonu bulunmamaktadır.

Coin-turk.com’a göre Türk Kripto Para Borsaları’nın işlem işlem hacmini öğrenmek için TIKLAYIN..

Datawrapper’a göre Ağustos/2020’de Türk Kripto Para Borsaları’nın hit sayısı için TIKLAYIN..

Exit mobile version