Site icon Çalışanlar.Net

Motorlu taşıtlar vergisi(MTV) hesaplamada aracın değerinin vergiye etkisi

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları için motorlu taşıtlar vergisi(MTV) hesaplama yöntemi 2018 yılı başından itibaren değiştirilmiştir.

Bu araçların MTV’si 2017 yılının sonuna kadar, yaş ve motor silindir hacimlerine göre hesaplanırken, 2018 yılından itibaren, yaş ve motor silindir hacimlerine ilaveten, bir de ilk kayıt ve tescil edildiği tarihteki taşıt değerleri hesaplamada dikkate alınmaya başlanmıştır.

Yeni hesaplama yönteminde değeri yüksek araçlardan daha yüksek miktarda MTV alınmaktadır. Ancak bu uygulamanın 01.01.2018 tarihinden itibaren sıfır olarak satın alınan araçlarda geçerli olduğunu tekrardan hatırlatmakta fayda var.

Motorsikletlerin MTV hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Onlarda eskiden olduğu gibi yine motor silindir hacimleri ve yaşlarına göre motorlu taşıtlar vergisi hesaplamaya devam edilecektir.

Ayrıca 197 Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda belirtilen II Sayılı Listede yer alan minibüs, panelvan, motorlu karavanlar, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici ile IV Sayılı Listede yer alan  uçak ve helikopterlerin motorlu taşıtlar vergisi hesaplama yönteminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

GÜNCEL MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ(MTV) MİKTARLARI İÇİN TIKLAYIN..

Exit mobile version