Site icon Çalışanlar.Net

İstifa eden 4B’li sözleşmeli çalışan iş sonu tazminatını alabilir mi?

Dumlupınar Üniversitesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre sözleşmeli(4B’li) statüde görev yapan bir çalışan, Eti Maden İşletmeleri’nde kamu işçisi olarak çalışmaya hak kazandı ve ardından üniversitedeki görevinden istifa etti.

Üniversite, 4B’li çalışanın kendi isteği ile istifa ettiğine hükmederek, iş sonu birikmiş tazminatını ödemeyi reddetti.

Bunun üzerine, Kamu Denetçiliği Kurumu(KDK)’na başvuruda bulunan 4B’li çalışanın başvurusu kabul edildi ve Kurum, 4B’li çalışanı haklı bularak çalışanın biriken iş sonu tazminatının ödenmesi tavsiyesinde bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu, ilgili mevzuat ve emsal kararların incelenmesi neticesinde, kamu işçiliğine geçiş nedeniyle sözleşmeli memuriyetten ayrılan kişiye, iş sonu tazminatının ödenmesi gerektiğine karar vermiş oldu.
KDK’nın kararında şöyle denildi:

KARAR:

Açıklanan gerekçelerle BAŞVURUNUN KABULÜNE,

Başvuranın çalışmış olduğu sürelere ilişkin iş sonu tazminatının ödenmesi yönünde işlem tesis edilmesi hususunda DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE TAVSİYEDE BULUNULMASINA,

6328 sayılı Kanun’un 20’nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNCE bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna,

Kararın BAŞVURANA ve DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE tebliğine, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi’nce karar verildi.”

Exit mobile version