Belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere ödenen ek ders ücretinde artış

955 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yapıldı.

Yapılan yeni düzenlemeye göre, belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere 1 ayda ödenebilecek ek ders ücreti üst sınırı 8 saat artırıldı.

Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere,  bir ayda ödenebilecek  ek ders ücretinin üst sınırı 48 saatten 56 saate çıkarıldı.

Belleticilerin ek ders düzenlemesine göre, yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere,  her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödeniyor. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödeniyor. Ancak, bir günde 3’ten fazla belletici görevlendirilemiyor. Bu şekilde görevlendirilenlere 1 ayda en çok 56 saat için ek ders ücreti ödenebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir