Site icon Çalışanlar.Net

Kredi Kartıyla Vergimi ödeyebilir miyim?

Daha önceden MTV ve GMSİ(kira gelir) için internetten(gib.gov.tr’den) kredi kartıyla ödeme imkanı getiren Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), bu defa bütün vergiler için internetten ödeme yapma imkanı getirmiştir. Ancak bu ödeme yurt dışı bankalara ait kartlar için kredi kartı, banka kartı ve diğer ödeme yöntemleriyle olurken, yurt içi bankalara ait kartlarda şimdilik sadece banka kartı ve banka hesabından havale şeklinde gerçekleşecektir.

Bundan sonra vergi mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi(https://intavrg.gib.gov.tr) üzerinden banka kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkelerde faaliyet gösteren bankalara ait kartlar(kredi kartı, banka kartı)/diğer ödeme yöntemleri ile sanal pos uygulaması  aracılığı ile vergi borçlarını ödeme imkanına sahiptirler.

Sanal POS İle Vergi Borcu Ödemenin Yöntem ve Esasları:

1-Hangi saatler arasında ödeme yapılabilecek?

Mükelllefler, 02:00-22:00 saatleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığının sanal posunu kullanarak vergilerini internet ortamından ödeyebileceklerdir. Sistem, gece saat 0:00’dan iki saat önce ve sonra ödeme almaya kapalı olacaktır.

2-Yapılan ödeme sonucu vergi ne zaman ödenmiş sayılacak, ödeme mükellef hesap kartına ne zaman işlenecek?

Ödemenin gerçekleştiği anda mükellefin vergisi ödenmiş sayılacak ve ödeme mükellefin hesap kartına işlenecektir.,

3-Mükellef vergisini ödediğine dair belgeyi nasıl temin edecek?

Vergi borcunun(amme alacağının) ödendiğini gösterir “İnternet Vergi Dairesi Ödeme Alındısı” sistem tarafından ödemenin yapılmasıyla birlikte üretilecektir. Mükellefler bu belgeden yazdırabileceklerdir.

Ancak mükellefin bu belgeyi onaylatmak istemesi durumunda, yazdırdığı “İnternet Vergi Dairesi Ödeme Alındısı” belgesini herhangi bir vergi dairesinden onaylattırabilecektir.

EDİT:

KREDİ KARTIYLA VERGİ ÖDEME KONUSUNDA YENİ DÜZENLEMELERE GİDİLMİŞTİR. BU KONUDAKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Exit mobile version