Site icon Çalışanlar.Net

Sözleşmeli personelin ücretini etkileyen hizmet süresi şartında değişiklik

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personele ödenecek ücret miktarının belirlenmesinde esas alınan unsurlardan birisi olan hizmet süresi şartı değişiyor.

1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesinde, ilgili personelin diğer kurumlardaki bazı hizmetleri de dikkate alınacak.

4/B sözleşmeli personel ücreti

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen (4/B) sözleşmeli personele ödenecek ücret, ilgili dönem için belirlenen ücret tavanını geçmemek şartıyla; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilmektedir.

Bu yıl imzalanan 4.Dönem Toplu Sözleşme ile alınan karar gereği, sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesinde esas alınan “kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi” şartı, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren “kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında geçen hizmet süresi” şeklinde uygulanacak.

Başka kurumlardaki hizmetler de dikkate alınabilecek

Sözleşmeli personelin kamu kurum ve kuruluşlarında memur veya sözleşmeli statüde geçirdiği hizmet sürelerinden, halen bulunduğu pozisyon unvanı ile aynı unvanda (kadrolu veya sözleşmeli) geçirilmiş olanlar, ilgili personelin sözleşme ücretinin belirlenmesinde dikkate alınacak.

Bu durum, sözleşme ücreti belirlenirken başka kurumlarda geçirdiği aynı unvandaki hizmet süreleri bugüne kadar dikkate alınmayan sözleşmeli personel için ücret artışı getirebilecek.

(memurunyeri.com)

Exit mobile version