Site icon Çalışanlar.Net

Hangi unvanlarda çalışanlar yüksek lisans yapmalı?

Devlet memuriyetine girmeden önce veya memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans, ilgili memurlara ilave kademe ilerlemesi sağlarken, bazı kadro unvanlarında olanlar için ise aylık maaş artışı getirmektedir.

Yüksek lisans yapmış oldukları için ilave 1 kademe ilerlemesi yapan memurların aylığında bu kademe ilerlemesinden kaynaklı değişiklik olabilmekle birlikte, 3 unvana ait kadrolarda görev yapanların aylık maaşında tazminat artışı da olmaktadır.

Ekonomist, Hemşire ve Ebe unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, yüksek lisans yapmış olmaları halinde, aylık maaşları yüksek lisans yapmayanlara göre daha yüksek olmaktadır. Yüksek lisans yapmak, (ilave kademeden kaynaklı artış dışında) diğer unvanlardaki memurların maaşını etkilememektedir.

İlave 1 kademenin maaşa etkisi ilgili memurun bulunduğu derece/kademeye ve kadro unvanına göre farklı miktarlarda olabilmektedir. Bu yazımızda, yüksek lisans yapmanın memur maaşına etkisine değinirken ilave kademeden kaynaklı etkiden söz edilmeyecektir.

Ekonomist

“Ekonomist” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, ekonomi alanında yüksek lisans yaptıklarında, haklarında geçerli olan özel hizmet tazminatı oranları yükselmektedir.

Ekonomist kadrosunda görev yapan Devlet memurlarından, ekonomi alanında yüksek lisans yapmış olanların aylık net maşı, ekonomi alanında yüksek lisans yapmamış olanlara göre (ilave 1 kademeden kaynaklı fark hariç); 1-4 derecelerde aylık alanlar için 453 TL, diğer derecelerden aylık alanlar için ise 389 TL daha fazladır. (2017 yılının ilk altı ayında)

Hemşire

“Hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaptıklarında,  “Uzman Hemşire” unvanı kazanabilmekte ve haklarında geçerli olan özel hizmet tazminatı oranları yükselebilmektedir.

Uzman Hemşire unvanı kazananların aylık net maaşı, uzman olmayan emsal personele göre (ilave 1 kademeden kaynaklı fark hariç); memuriyete 1/9/2008 tarihinden önce başlayanlar için 45 TL, sonra başlayanlar için ise 40 TL daha fazladır.  (2017 yılının ilk altı ayında)

Ebe

“Ebe” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaptıklarında,  “Uzman Ebe” unvanı kazanabilmekte ve haklarında geçerli olan özel hizmet tazminatı oranları yükselebilmektedir.

Uzman Ebe unvanı kazananların aylık net maaşı, uzman olmayan emsal personele göre (ilave 1 kademeden kaynaklı fark hariç); memuriyete 1/9/2008 tarihinden önce başlayanlar için 45 TL, sonra başlayanlar için ise 40 TL daha fazladır.  (2017 yılının ilk altı ayında)

(memurunyeri.com)

Exit mobile version