Mühendis olmanın öğretmene bir artısı var mı?

Öğretmen kadrosunda görev yaparken Mühendislik fakültesinden mezun olunca;

**Derece/kademesi: Değişebilir.

Öğretmen kadrosunda görev yapan Devlet memuru, Mühendislik fakültesi öncesi lisans mezuniyetinin bazı teknik veya sağlık bilimler alanında olmadığı hallerde, memuriyete 9/1’den başlamış olacaktır. Öte yandan, mühendislik fakültesi mezunlarının memuriyete giriş seviyesi ise 8/1’dir.

Bu nedenle, mühendislik fakültesi mezunu olan Öğretmenin derece/kademesi, bulunduğu seviyenin 1 derece üzerine çıkacaktır.

**Ek gösterge: Değişmez.

Ek göstergelerin, esas itibariyle memurların görev yaptıkları kadro unvanlarına göre belirlenmiş olmasından dolayı, mühendislik fakültesi mezunu Öğretmenin ek göstergesi öğretmenler için geçerli olan ek göstergeler olacaktır. Mühendis ek göstergesinden yararlanabilmesi için Mühendis kadrosuna atanması gerekecektir.

**Ek ödeme: Değişmez.

Ek ödemelerin genel olarak kadro unvanı esas alınarak kadro/aylık derecesine göre belirlenmiş olması nedenle, mühendislik fakültesi mezunu Öğretmenin ek ödemesi öğretmenler için geçerli olan ek ödemeler olacaktır. Mühendis ek ödemesinden yararlanabilmesi için Mühendis kadrosuna atanması gerekecektir.

**Zam ve tazminatlar: Değişmez.

Zam ve tazminatlar, memurların bulundukları hizmet sınıfları, kadro unvanları, eğitim durumları ve kadro/aylık seviyeleri gibi unsurlardan hareketle belirlenmiştir. Öte yandan, mühendislik fakültesi mezunu olmakla birlikte kadrosu Mühendis olmayanlardan, Teknik Hizmetler Sınıfına dahil herhangi bir kadroda görev yapanların Mühendis zam ve tazminatından yararlanması da mümkün kılınmıştır.

Bu itibarla, mühendislik fakültesi mezunu Öğretmenin zam ve tazminatları öğretmenler için geçerli olan seviyelerde olacaktır. Mühendis için geçerli olan zam ve tazminatlardan yararlanabilmesi için, Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamındaki bir kadroya atanması gerekecektir.

**Kadro unvanı: Değişmez.

Öğretmen kadrosunda görev yaparken Mühendislik fakültesinden mezun olmak, Mühendis kadrosuna atanmak için yeterli olmamaktadır.

Bu itibarla, Mühendis unvanını kazanmış olmakla birlikte Öğretmen kadrosunda görev yapmakta olanlar; kurumlarında mühendis kadrosu için açılacak unvan değişikliği sınavına girebilmek için aranan şartlara sahip olmak suretiyle, girecekleri unvan değişikliği sınavı sonucunda atanabilecek seviyede başarılı olmaları durumunda Mühendis kadrosuna atanabileceklerdir.

(memurunyeri.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir