Site icon Çalışanlar.Net

Bayan polise başörtüsü yardımı

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle,  Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapan bayan personele her yıl 2 adet desensiz kumaş başlık yardımı yapılması imkanı getirildi.

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2017/9853 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bugün yürürlüğe konuldu.

Yapılan değişikliğe göre; Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapan bayan personele, istemeleri durumunda her yıl 2 adet desensiz kumaş başlık verilecek.

Yönetmelikte 27 Ağustos 2016 tarihinde yapılan değişiklikle, bayan emniyet mensuplarının resmi kıyafetli iken giydikleri şapka, kep veya örgü berenin altına, yüzlerini kapatmayacak şekilde üniforma renginde desensiz başörtüsü takabilmesi sağlanmıştı.

Bugün yayımlanan değişiklik kararı

Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2017/9853

Karar Tarihi: 6/2/2017

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/9/1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli “DİP NOT”un (A) bölümünün (4) numaralı sırasının birinci fıkrasına “örgü baştık” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve isteyen bayan personele her yıl 2 adet desensiz kumaş başlık” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Exit mobile version