Site icon Çalışanlar.Net

Memurluğa girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun memuriyete alma ve memuriyetten çıkarma maddelerinde, OHAL uygulamaları kapsamında çıkarılan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile ek bazı düzenlemelere gidildi. 

Buna göre;

•Devlet memuriyetine girebilmek için, ilgili kişi hakkında güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olması şartı da aranacak.

•”Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak.” fiilini işleyen memurlara, bir daha memuriyete alınmamak üzere Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilecek.

676 sayılı KHK’nın ilgili maddeleri

MADDE 74- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiştir.

“8. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.”

MADDE 75- 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinin birinci fıkrasının (E) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiştir.

“l) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak.”

Exit mobile version