Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yemin heyecanı

Çalışanlar.Net-Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’nın çiçeği burnunda gelir uzman yardımcıları, bugün(19 Ocak Salı) yemin ederek asalet tasdiklerini aldılar.
2013 yılı sonunda yapılan yazılı ve sözlü sınavların ardından, 2014 yılı içinde aday memur olarak göreve başlayan gelir uzman yardımcıları, ettikleri yeminle dairelerindeki yerlerini sağlamlaştırmış oldular.

Maliye Sarayı olarak bilinen Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı hizmet binasının yemekhanesinde gerçekleşen yemin törenine Vergi Dairesi başkanı Zafer EVCİ’nin yanı sıra, grup müdürleri ile vergi dairesi müdürleri de katılım göstererek çalışanların heyecanına ortak oldular.

Yeni göreve başlayan devlet memurları, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa 6. Maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak hususunda “Asli Devlet Memurluğuna” atandıktan sonra en geç bir ay içinde yemin etmeleri gerekiyor.
Yemin sözlü olarak yapıldığı gibi, asil memurluğa atanan yeni memurların imzaladıkları bir adet “Yemin Belgesi” özlük dosyalarında saklanıyor.
Denizli Vergi dairesi başkanlığının asli memurluğa atanan yeni gelir uzman yardımcılarını, bundan sonraki  süreçte, bir sınav daha bekliyor.
Gelir uzman yardımcılığından uzmanlığa atanabilmek için “yeterlik sınavları”na girmeleri gerekiyor.
Bu sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yapılan yeterlik sınavında başarılı olan gelir uzman yardımcıları, gelir uzmanlığı kadrolarına atanırken, başarılı olamayanlar düz memurluğa atanıyor.
Yeterlik sınavında başarılı olamayan Gelir uzman yardımdılarına bir hak daha veriliyor mu?
Gelir uzman yardımcısı olarak göreve başlayanlar, 3. yılın sonunda yapılan yeterlik sınavında başarılı olamazlarsa, kendilerine bir hak daha veriliyor.
Ancak bu hak sonucunda da başarılı olamayan gelir uzman yardımcıları düz memurluğa atanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir