Trafik Para Cezası Sorgulama


ڪےÇalışanlar.Netڪے

Araçların tescil plakasına, tanzim edilen trafik idari para cezası karar tutanaklarına artık Emniyet Genel Müdürlüğü´nün internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü www.egm.gov.tr internet adresi ´Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama´ butonu üzerinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince ülke genelinde araçların tescil plakasına, sürücülere ve diğer şahıslara tanzim edilen trafik idari para cezası karar tutanaklarının, trafik birimlerince bilgisayar veri girişi yapıldığı andan itibaren bilgi amaçlı sorgulama işlemleri kullanıma açılmıştır. Sorgulama yapacak şahıs kendi kimlik bilgilerini sisteme girdikten sonra sorgulama yapabilmektedir.
Buna göre araç plakasına göre tanzim edilen cezalar için aracın plaka numarası ve tescil belge seri numarası, tüzel şahıslar için vergi kimlik numarası, gerçek şahıslar için ise T.C. kimlik numarası ile nüfus cüzdan seri ve sıra numarası bilgilerinin sisteme girilmesi gerekecek. Bu bilgilerin sisteme girilmesi halinde, cezanın tanzim edildiği il/ilçe, cezanın yeri, tarihi, saati, ceza maddesi, tutanak seri ve sıra numarası ile cezanın tutarına erişilebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir