“Adres No” online nereden sorgulanır.

Vergi dairelerinde işe başlama bildirimleri gibi değişik beyan ve bildirimlerde talep edilen “adres no” nedir ve nereden öğrenilebilir?

ADRES NO:Adres numarası 10 hanelidir. Türkiye’de her adresin Ulusal Adres Veri Tabanında bir numarası bulunmaktadır. Bu numara tekdir ve değişmez.

Adres Nosu Nereden Öğrenilir?

Adres numarasının bilinmemesi durumunda; İçişleri Bakanlığı web sitesindeki

https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx

adımından sorgulama yapacak kişinin T.C. Kimlik Numarasıyla giriş yapılır. Gelen ekrandan adresin özelliğine göre “İl/İlçe Merkezi”, “Belediye Adresi” veya “Köy Adresi” alanlarından biri seçilir ve devamında gerekli bilgiler girilerek adres numarası bulunabilir.

Bununla birlikte, “Adres Bul” işaretlendiğinde gelen ekrandan istenilen bilgiler girilerek adres numarası tespit edilebilir.

– Ulusal Adres Veri Tabanında adres numarası bulunmayan işyerleri ile ilgili olarak; Belediye, İl ve İlçe Özel İdareleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilerek konu hakkında bilgi alınabilir.

– Adres Numarası manuel olarak girilir. Adres Numarası “Adres No” alanına yazılıp “Kontrol Et” seçildiğinde adres numarasının geçerli olması halinde adres bilgileri, bildirimdeki yerlerine sistem tarafından taşınır. Adres bilgilerinin manuel olarak girilmesine sistem izin vermemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir