Site icon Çalışanlar.Net

SGK, yurtdışında hasta olanların sağlık giderlerini karşılamıyor.

ڪےÇalışanlar.Netڪے

SGK, yurtdışına turistik amaçlı giden sigortalıların bulundukları ülkelerde hastalanmaları halinde tedavi giderlerinin kurum tarafından karşılanmadığını duyurdu. SGK ‘mevzuat engel’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yurtdışına turistik amaçlı giden emekli sandığına tabi sigortalılar hakkında önemli bir açıklama yaptı. SGK, internet sitesinden vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı. Bir vatandaşın, “Yurt dışına turistik amaçlı giden emekli sandığına tabi sigortalıların yurtdışında hastalanmaları halinde tedavi giderleri ne şekilde karşılanır” sorusu da cevaplandırıldı.

MEVZUAT ENGELİ VAR

SGK, turistik amaçlı yurtdışı seyahatlerde sağlık harcamasının kurum tarafından karşılanmadığını bildirdi. SGK’dan yapılan açıklamada, “Genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yurtdışında turistik amaçla bulundukları sırada sağlanan sağlık hizmetlerine ilişkin bedellerin ödenmesine mevzuat gereği imkan bulunmamaktadır” denildi.

EŞ DURUMUNDA FAYDA

SGK, bir vatandaşın, “Evli çiftlerin her ikisi de genel sağlık sigortalısı ise tüp bebek tedavisi için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı hesabında hangisinin durumu dikkate alınır” şeklindeki sorusuna da şu cevabı verdi: “En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması gerekmektedir.”

Tüp bebekte 3 yıl şartı yok

SGK, “Üç yıldan az evli çiftler tüp bebek tedavisi olabilir mi” sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Tüp bebek tedavilerinin hiçbirinde üç yıllık evlilik şartı aranmamaktadır. Ancak ‘açıklanamayan infertilite’ vakalarında üç yıllık evlilik şartı aranmaktadır. SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirtilen şartların yerine getirilmesi halinde yararlanılabilmektedir.”

Exit mobile version