Devlet hastalerinde özellerde olduğu gibi otel hizmeti verilecek

Hastanelerde oluşturulacak özel bir ekip hastayı kapıda karşılayacak. Ekip evrak işlerini takip edecek. Hatta hastanın bavulunu bile taşıyacak.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, hastanelerin artık otel hizmeti vereceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde otelcilik sistemini başlattığını ifade eden Koç ,hastanın ve refatçisinin en iyi hizmeti almasını sağlamak için çalışılacaklarını ifade etti. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ele alınacak otelcilik sistemi şöyle gerçekleşecek.

DANIŞMA EKİBİ OLACAK

İlk etapta hastanelere bu hizmeti verecek bir ekip kurulacak. Ekipteki personel sayısı hastane büyüklüğü ve hastanenin hasta alma kapasitesine göre değişecek. Ekip için hastane girişine danışma ve resepsiyon birimleri kurulacak. Ekip bu sayede hastaları kapıda karşılayacak.

Hastalar kalacağı süre içinde hazırladığı bavulunu bile taşıyamayacak. Söz konusu ekip hasta kayıt işlemlerini de takip edecek. Böylece ne hasta ne hasta yakını hastane içinde katları dolaşıp durmayacak

100 MÜDÜR ATADIK

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, ülke genelindeki 100 büyük hastaneye otelcilik faaliyetleri konusunda uzman sağlık otelciliği müdürü atadıklarını açıkladı. Koç, “Bu müdürlerimiz hastaneye gelen hastalara verilecek hizmetten sorumlu olacak. Bu hizmeti özel hastaneler çok güzel yapıyor. Yakında devlet hastanelerine giden vatandaşlarımız da bu konforu yaşayacak” dedi.

Her odaya sıvı basun ve kağıt havlu

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki hijyen konusuna da el attı. Buna göre tüm hasta banyolarında daha sağlıklı olan paslanmaz çelik veya krom kaplı kaliteli malzeme tercih edilecek. Hastanelerin genel tuvaletlerine ise en az 400 gram hazneli gömme sıvı sabunluk ve kâğıt havlu makinesi konulacak. Ayrıca hasta banyolarında krom kâğıt havluluk, havlu askılığı da olacak.

e-reçete tamam sıra e-sevk’te

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına imkan tanıyan e-reçete uygulamasından sonra şimdi e-sevk uygulamasına başladı.

Eski sistemde hastaların ikamet ettikleri yerdeki sağlık kurumları tarafından tedavileri yapılamayınca sevk için ”hasta sevk formu” düzenleniyordu.

Yeni uygulamayla sevk işlemi eletronik ortamda ve çok daha hızlı yapılacak. Yetkililer e-reçete uygulaması gibi e-sevk’in de pilot illerde çok başarılı olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir